портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина ділиться досвідом

Опубліковано 20 листопада 2018 року, 16:54 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Одним із ключових напрямків життєдіяльності суспільства є забезпечення безпеки людини, тому одним із основних заходів реформування адміністративно-територіального устрою Донецької області є побудова системи захисту населення та територій від надзвичайних ситуацій, отже з метою реалізації заходів реформування системи цивільного захисту на території Донецької області ухвалений Меморандум про співпрацю між Донецькою ОДА та ДСНС України. На основі Меморандуму затверджено відповідний План основних заходів Пілотного проекту щодо організації заходів цивільного захисту населення спроможних територіальних громад (розбудова Центрів безпеки громадян). Станом на сьогодні на території області функціонує 7 Центрів безпеки, ще 8 знаходяться в стані створення.

20 листопада на базі Антикризового медіа-центру відбувся круглий стіл присвячений питанням створення Центрів безпеки громадян у Донецькій області в якому взяли участь представники Одеської та Херсонської областей в рамках навчальної поїздки «Вивчення досвіду створення та діяльності Центрів безпеки громадян».

Спікерами заходу виступили: представник департаменту інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації Агулов Олександр, начальник управління організації заходів цивільного захисту головного управління ДСНС України у Донецькій області Віктор Вітовецький, радник з децентралізації Донецького центру розвитку місцевого самоврядування Максим Ткач та спеціаліст з соціальної мобілізації громад ПРООН Наталія Красківська.

Під час засідання було обговорено стан реформи децентралізації в Донецькій області, презентована обласна програма зі створення центрів безпеки громадян, а також гості регіону були проінформовані про реалізацію проектів громад у сфері безпеки, що реалізуються програмою розвитку ООН. В процесі розмови спікери детально розповіли про всі особливості створення та функціонування Центрів безпеки громадян.

Після круглого столу гості регіону мали змогу на власні очі ознайомитись з роботою першого відкритого на Донеччині Центру безпеки громадян, що розпочав свою роботу 23 листопада 2016 року у Лиманській об’єднаній територіальній громаді.