портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина долучилась до Всеукраїнської акції «Перша хвилина миру»

Опубліковано 09 травня 2019 року, 01:54 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні у краматорському  «Сквері Героїв» з нагоди Дня пам’яті та примирення відбулась  Всеукраїнська акція «Перша хвилина миру». У заході взяли участь представники обласної та місцевої влади, військовослужбовці та Командування ООС, голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць, громадськість та мешканці міста.

«8 травня 1945 року. 23.01. Перша хвилина, коли було припинено вогонь. Це була така довгоочікувана і така вистраждана хвилина миру. Тоді українці спільно з іншими європейськими націями довели, що в єдності, відстоюючи спільні інтереси, вони можуть перемагати будь-якого ворога і досягати неймовірних результатів», - наголосив голова Донецької ОДА, звертаючись до присутніх. «Найстрашніша війна. 65 мільйонів вбитих по всьому світу. І від 8 до 10 мільйонів – українці. Відзначаючи День пам’яті і примирення, перш за все, ми віддаємо данину нашим співвітчизникам, які своєю відчайдушною боротьбою, жагою до життя рятували світ, Європу і Україну від нацизму. На жаль, як і в період Другої світової війни, Україна знову на передовій і, на жаль, в черговий раз саме на території  України розгорнувся фронт. Фронт боротьби з агресором. Фронт боротьби за європейські цінності і цивілізоване майбутнє. І перемога буде за нами. Бо правда за нами», - заявив очільник області.  Олександр Куць побажав українцям миру, злагоди та життя у вільній країні.

Також з промовою до присутніх звернувся заступник Командувача об’єднаних сил, генерал-лейтенант, Олег Грунтовський та Краматорський міський голова Андрій Панков.

Завершився захід міжконфесійним молебнем за загиблими воїнами з часів Другої світової війни до наших днів.