портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина готова до ефективної реалізації державних та обласних стратегій і програм

Опубліковано 11 березня 2021 року, 12:35

Донецька область готова до повної й ефективної реалізації державних та обласних стратегій і програм. На цьому голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко наголосив після засідання міжвідомчої координаційної комісії з питань регіонального розвитку, яке відбулося сьогодні в онлайновому режимі під головуванням міністра розвитку громад і територій України Олексія Чернишова.

Учасники засідання обговорили основні принципи та аспекти стратегії регіонального розвитку до 2027 року, а також питання реформи Державного фонду регіонального розвитку.   

За словами Олексія Чернишова, реформування ДФРР знаходиться на завершальній стадії. В процесі реформи будуть збільшені обсяги Фонду та змінена логіка розподілу коштів.

Олексій Чернишов окремо наголосив, що розбудова територій, які постраждали від російської збройної агресії, а також реінтеграція окупованих територій (у тому числі й Криму) та повернення їх у загальноукраїнський простір є пріоритетами для держави. Цим напрямам – окрема увага та підтримка.

На засіданні йшлося про необхідність формування економічного каркаса України – міст та спроможних громад з найбільшим економічним потенціалом; відкриття та розвитку центрів економічного розвитку, центрів креативної економіки, індустріальних центрів.

«Усі пропозиції, що звучали на засіданні, будуть узагальнені та взяті в роботу», - зазначив Павло Кириленко.