портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецька область на 80% забезпечена засобами для боротьби з небезпечними захворюваннями тварин

Опубліковано 12 січня 2021 року, 17:06

Міста, райони та територіальні громади Донецької області на 80% забезпечені засобами боротьби зі спалахами епідемій серед свійських та диких тварин. Про це повідомив заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби Володимир Кирилюк під час засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Донецькій облдержадміністрації, яка проходила 12 січня під головуванням заступника голови Донецької ОДА Вадима Філашкіна.

"Наразі резерви засобів, необхідних для боротьби з африканською чумою свиней, зі сказом, пташиним грипом та іншими небезпечними захворюваннями, складають 80%. Ми просимо новостворені громади серйозно поставитись до поповнення цих резервів для швидкого реагування на спалахи хвороб. Також необхідно організувати інформування населення про важливість обліку кількості свійської птиці, своєчасного повідомлення про виявлення захворювань та можливість отримання грошової компенсації у разі мору тварин і птахів", - повідомив Володимир Кирилюк.

Вадим Філашкін наголосив, що на фоні можливих спалахів пташиного грипу необхідно організувати супутні санітарні заходи - забезпечити ліквідацію стихійних звалищ у населених пунктах, співпрацю з мисливськими організаціями для регуляції поголів'я тварин, координацію між органами місцевої та обласної влади з протиепізоотичних заходів. 

Також Володимир Кирилюк наголосив, що у Донецькій області у повному обсязі наявні вакцини від хвороб свійської птиці. Вони можуть бути використані у разі виявлення осередків спалахів хвороб на території області як у приватних, так і у фермерських господарствах.