портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецька ОДА передала молодіжним центрам та громадським організаціям книжки про історію України, видатних персон та події АТО/ООС

Опубліковано 06 серпня 2020 року, 17:11

Донецька облдержадміністрація передала комплекти книг молодіжним центрам та громадським організаціям, які працюють поблизу лінії розмежування.

Книжки отримали дев’ять молодіжних центрів із Сартани, Торецька, Авдіївки, Мар’їнки, Красногорівки і Бахмутського, Ясинуватського і Мар’їнського районів, а також п’ять громадських організацій. У кожному комплекті – понад 40 книжок про історію України, видатних персон та події АТО/ООС.

«Ми дуже раді передати ці книжки вам. В свою чергу, ми отримали їх від «Центру захисту інформаційного простору України», який підпорядкований Міністерству культури та інформаційної політики. Це скарб, який розповідає про визначних українців, найбільші трагедії та досягнення у нашій історії. Дуже не хотілося би, щоб ці книжки не стояли на полицях у офісах, їх мають читати люди», - наголосила начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Донецької ОДА Тетяна Тюріна.

Вона зазначила, що усього облдержадміністрація отримала понад 3400 книжок, з яких понад 1000 отримали сьогодні молодіжні центри та волонтери.

«Тут багато цікавих книжок. Про історичні постаті. Про життя Донбасу та сучасну війну. Думаю, ці матеріали будуть цікаві і звичайним читачам, і краєзнавцям, які зможуть отримати нову інформацію та обговорювати ці книги. Тому я дуже вдячний за такий подарунок», - наголосив керівник Донецької обласної організації Національної спілки краєзнавців України Валерій Романько.

Начальник управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Лілія Золкіна зазначила, що отримання сучасної літератури дуже важливо для молодіжних центрів.

«Наразі у кожному молодіжному центрі ми створюємо бібліотеки для того, щоб молодь не тільки читала книжки, але й мала можливість їх обговорювати. Я дуже вдячна керівникам центрів, які і надалі продовжують працювати за будь-яких умов, і сподіваюсь, що ці книжки стануть їм у нагоді», - зазначила вона.

«Ми були одним з найперших молодіжних центрів на лінії розмежування, і зараз до нас приходить не тільки молодь, але й люди старшого віку. Сподіваюсь, ці важливі книжки стануть цікавими для багатьох мешканців нашого містечка. Впевнений, що з допомогою обласної влади ми і надалі будемо розвиватись і вдосконалюватись», - сказав керівник молодіжного центру «Cherdak» у смт Сартана  Богдан Дорошенко.

У подальшому передача книг від «Центру захисту інформаційного простору України» продовжиться, їх отримають молодіжні організації з інших міст та районів області.