портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецька ОДА передала обласній універсальній бібліотеці 1001 книгу

Опубліковано 29 вересня 2020 року, 11:24

Донецька облдержадміністрація передала 1001 книгу від «Центру захисту інформаційного простору України»  для підсилення фонду Донецької обласної бібліотеки для дітей, яка також виконує функції обласної універсальної бібліотеки.

До присутніх на церемонії передачі книг звернулась заступник голови Донецької облдержадміністрації  Юлія Костюніна.

«Завдяки Міністерству культури та інформаційної політики України ми сьогодні маємо чудову можливість передати нашій бібліотечній системі 1001 книгу, написану різними мовами: українською, німецькою, англійською, французькою, польською, естонською, і навіть китайською. Сучасна література користується великим попитом, бо скільки б нових технологій не з’являлось, але книга для багатьох з нас є тим, що допомагає відкривати світ, дізнаватись про нове, і запах нової, щойно надрукованої книги неможливо з чимось переплутати», - сказала вона.

Директор Донецької обласної бібліотеки для дітей Юлія Василенко підкреслила важливість отримання такої допомоги від обласної влади.

«Американський письменник Ніл Гейман казав, що цінність суспільства вимірюється кількістю відкритих ним бібліотек. У 2015 році, коли ми відновлювали роботу обласної бібліотеки для дітей у Маріуполі, не було ні приміщень, ні оснащення, ні персоналу. Завдяки облдержадміністрації зараз ми повністю забезпечені усім необхідним, а книжковий фонд постійно наповнюється. Зараз наші читачі мають доступ до сучасної, якісної української книги. Бібліотека – це основа духовного та інтелектуального розвитку громади, вона формує людський капітал, і я вдячна за те, що обласна влада розуміє це», - наголосила Юлія Василенко.

Згодом ці книги розповсюдять по бібліотекам Донеччини.

Начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Донецької ОДА Тетяна Тюріна повідомила, що завдяки сприянню «Центру захисту інформаційного простору України» вже було передано 3500 книжок для молодіжних центрів з міст, наближених до лінії розмежування.