портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецька ОДА взяла участь у обговоренні пріоритетів Національної економічної стратегії – 2030 та положень «Реінтеграції тимчасово окупованих територій України»

Опубліковано 12 лютого 2021 року, 13:08

Пріоритети Національної економічної стратегії – 2030 та ключові положення «Реінтеграції тимчасово окупованих територій України» стали темами для обговорення на онлайновому заході за участю міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова, керівників Донецької та Луганської областей, експертів.     

Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко, говорячи про Донеччину, окреслив низку проблем та тактичних завдань, які треба вирішити для повноцінного втілення стратегічних цілей. 

Павло Кириленко назвав водопостачання основною проблемою області  .  Навіть в умовах війни на Донеччині  проводяться заходи, спрямовані на поліпшення ситуації, зокрема, у прифронтовій зоні. Втім, є потреба у фінансовій допомозі для повного вирішення цього питання.  

«Другий напрям, куди маємо спрямовувати зусилля, – розвиток інфраструктури. Важливо, що у цьому році ми продовжимо подальшу роботу з розбудови освітніх, медичних, спортивних, культурних закладів тощо.   Третій напрям – екологія. Маємо розуміти, що високе навантаження на довкілля Донеччини зумовлене наявністю промисловості (маємо понад 1,5 тисячі підприємств), щільністю населення, затопленням шахт на тимчасово окупованій території, що має й свій негативний вплив і на контрольовану українським урядом частину території», -  зазначив очільник Донецької області. 

Павло Кириленко підкреслив, що  сталий розвиток для Донецької області – це  поєднання економічного та екологічного розвитку.      

Він запевнив, що Донецька ОДА, обласна військово-цивільна адміністрація  готові до співпраці, розбудови області та деокупації тимчасово непідконтрольної її частини.