портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецьку область з моніторинговим візитом відвідав Уповноважений Президента України з прав дитини

Опубліковано 09 жовтня 2019 року, 17:23 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

9 жовтня у рамках моніторингового візиту відбулась зустріч Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби з керівництвом Донецької облдержадміністрації. Участь у заході також взяли представники організації Save the children in Ukraine, обласних служб захисту прав дітей та соціальних служб.

Вступне слово мав голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко, який зауважив, що основними питаннями для обговорення стали проблеми захисту прав дітей.

«Проблеми захисту прав дітей не тільки не втратили своєї актуальності, а й набули особливої гостроти. На сьогодні кількість дитячого населення на підконтрольній українській владі території в області складає 300 162 людини, з яких 63, 5 тис. дітей є внутрішньо переміщеними особами, 5 270 дітей-сиріт та дітей, позбавленого батьківського піклування. У результаті наради буду чекати проект Програми, яку ми безпосередньо узгодимо з Уповноваженим Президента України з прав дитини, щоб ми розуміли, яке на неї необхідне бюджетне фінансування», – зауважив керівник обласної військово-цивільної адміністрації.

Продовжив засідання заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін разом з Уповноваженим Президента України з прав дитини.

Микола Кулеба зазначив, що в першу чергу, необхідно дбати про дітей, які живуть на лінії розмежування.

«Наша першочергова задача – дбати про дітей, які живуть на лінії розмежування, в сірій зоні, для того, щоб бути впевненими, що вони можуть жити в безпеці та благополуччі, навіть враховуючи, що там продовжується агресія. Сьогодні ми відвідали Мар’їнський район, спілкувалися з дітьми, батьками та працівниками служби захисту прав дітей. Ми побачили, що дійсно є бажання робити зміни і я сподіваюся, що разом з вами ми зможемо напрацювати ті дії і Програму, яка покаже зміни не тільки по тих територіях, а й по усій області. Хочеться, щоб якомога швидко ми отримали позитивні результати», – підкреслив Микола Кулеба.

Під час засідання обговорювали питання розвитку сімейних форм виховання, необхідну кількість та компетентність соціальних працівників для Донецької області, реформи інтернатів та доступність дітей до шкільної та дошкільної освіти.

У рамках моніторингового візиту спільно з Save the children in Ukraine Уповноважений Президента України з прав дитини відвідав Донецьку та Луганську області. Після повернення планується обговорення з Кабінетом Міністрів України питань, які потребують негайного вирішення для забезпечення прав та інтересів дітей.