портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Досягнення джур Донеччини у ІІІ (Всеукраїнському) етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

Опубліковано 16 липня 2019 року, 10:54 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Завершено ІІІ (Всеукраїнський) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), що проходив у м. Новомосковськ Дніпропетровської області (далі – Гра). У Грі змагалися 26 роїв старшої вікової категорії (9 -11кл.) та 19 роїв середньої вікової категорії (6 – 7 кл.) з усіх областей України у 9 видах конкурсних змагань. Крім того програмою гри було передбачено участь у майстер-класі зі збирання-розбирання автомату, фольклорно-етнографічному заході «Свято Івана Купала», зустрічі з ветеранами АТО, екскурсія до 93-ї окремої механізованої бригади, відвідування історичного музею.

Донеччину на змаганнях представляли: рій-переможець обласного етапу «Лиманські яструби» (Лиманська ЗОШ № 4 І – ІІІ ст. Лиманської міської ради) у старшій віковій категорії та переможці Всеукраїнського конкурсу звітів про роботу роїв Гри рої середньої вікової категорії «Кіборги» (Торський НВК Лиманської міської ради) і «Залізні вовки» (Вугледарська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 Вугледарської міської ради).

За результатами проходження конкурсної програми джури «Лиманські яструби» вибороли ІІІ місце з фізичної підготовки з особистої першості (Курочка Ілля); рій «Кіборги», який представляв середню вікову групу, став переможцем (І місце) у конкурсі «Бівак» («Таборування») та призером (ІІІ місце) у конкурсних змаганнях «Впоряд» та Ватра «Слава героям України!». Також рій був визнаний «Найсміливішим роєм».

Кожного року особливою відзнакою нагороджується таборова старшина та їх помічники, а саме – гайдамацькою шапкою. Цього разу 3 з 10 нагород були відзначені представники Донеччини: осавула Мовчан В.Г. (директор ДЮСШ, Лиманська ОТГ), бунчужний Ісіков Максим (учень 11 класу Торського НВК Лиманської ОТГ), чотовий Труш Мирослав (Лиманська ОТГ, випускник Новоселівської ЗОШ). Грамотами нагороджені помічник осавули Труш Ярослав та чотова Гавриш Єсенія (випускник та учениця Новоселівської ЗОШ Лиманської ОТГ), сотник Картавцева Анна (м. Авдіївка).