портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Драмтеатр вирушає на гастролі Донеччиною з безкоштовною виставою «Шлях додому»

Опубліковано 30 липня 2020 року, 10:30 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Від Павлополя до Мирнограда: з 1 по 7 серпня 2020 року мешканці десяти населених пунктів області отримають можливість безкоштовно відвідати недавню прем’єру театру – спектакль «Шлях додому», що з’явився на сцені як результат унікального спільного проєкту з Головним Управлінням Національної поліції в Донецькій області. Покази вистави відбудуться в рамках культурно-мистецької акції, що проводиться театром за підтримки управління культури і туризму  облдержадміністрації.

Основою для оригінальної п'єси, створеної в рамках цього проєкту, послужили реальні історії з життя окупованого Донецька. Працювали над виставою режисер-постановник Андрій Луценко та художник Олена Мурашкіна.

Дія п’єси відбувається напередодні Нового року в квартирі звичайної пенсіонерки, де в силу різних обставин збирається досить строката компанія. У кожного з персонажів – свій біль, своя історія і своя правда. Хтось виживає як може, хтось навіть отримує сумнівні дивіденди від нестабільної ситуації, а хтось намагається надавати посильний опір обставинам. Протистояння гідності й безпринципності, вірності обов'язку і кар'єризму, істинного патріотизму і пристосуванства набуває особливої гостроти, коли за свої переконання та принципи людина може поплатитися здоров'ям і життям. Кульмінацією вистави став раптовий прихід з перевіркою збройного загону «МГБ ДНР»  та зловісна промова командира загону, що переконано транслює відомі великодержавницькі установки однієї сусідньої країни. Автори вистави постаралися з одного боку показати величезну ідеологічну прірву, яка розділила людей навіть глибше, ніж реальна лінія розмежування, а з іншого – необхідність рішучих і ефективних кроків по її подоланню. І, судячи з реакції перших глядачів, якими стали саме співробітники Національної поліції, з завданням вони впоралися успішно – проєкт отримав дуже теплі схвальні відгуки.

Друга частина акції пройде з кінця серпня по 9 вересня, коли виставу побачать ще близько десяти міст та селищ Донеччини.