портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Народжена для того, щоб допомагати: соціальна працівниця з Авдіївки Ганна Байова 18 років на службі в людей

Опубліковано 30 липня 2020 року, 09:57 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

#ДякуємоСоцпрацівникам

Ганна Володимирівна Байова прийшла на роботу до Авдіївського територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг у 22-річному віці. І дотепер вже майже понад 18 років вона служить людям – допомагає, опікує, радить, рятує чи захищає. Працювати доводилось і в скрутний час як для країни, так і для її підопічних. 2014-2016 роки особливо тяжкими стали для літніх людей, які потребували підтримки. Ганнуся, так її називають ті, кому вона допомагає, йшла до самотніх, немічних, наляканих, які чекали на неї. Вона приносила їм їжу, ліки, набори від благодійних організацій. Страшно було і самій, але вона наполегливо крокувала вперед, бо знала, що крім неї підопічним ні від кого більше чекати на допомогу.

Кожного дня Ганна Володимирівна приходить до підопічних із посмішкою. Вона знає, що їм необхідно, відчуває їх емоційний стан – знає, як знайти підхід, підбадьорити або підтримати.

Соцпрацівниця опікується і пенсіонеркою Надією Антонівною, яка знаходиться на обліку в Авдіївському територіальному центрі соціального обслуговування та надання соціальних послуг. Вона – переселенка з Горлівки. Після смерті сина у 2017 році втратила зір, перенесла 2 інсульти. Ганна Володимирівна стала для неї дуже близькою людиною, якій вона довіряє.

«Таких, як вона більше не існує. Це Господь дарував мені цю людину. Для мене вона, як донька. Ми з нею відверті. Іноді від дітей не побачиш такої поваги, любові та доброти, як від неї. Розумієте, вона народжена для того, щоб допомагати людям. Це особистість, у якої у крові співчуття та милосердя. Вона любить людей та поважає старість – і це її найголовніші риси. З таких, як вона, необхідно брати приклад. На даний момент, мені з нею і очі не потрібні, я повністю можу на неї розраховувати», – з вдячністю розповідає Надія Антонівна.

Вона також додала, що у найбільш скрутних ситуаціях соціальний працівник була з нею поруч – возила її на операцію в Лиман, підтримувала, коли морально було складно.

Ганна Володимирівна дуже любить своїх підопічних. Навіть вільний від роботи час присвячує їм. Іноді члени її сім’ї допомагають піклуватись про них – купують продукти та ліки. Коли бере відпустку, все одно телефонує і цікавиться самопочуттям, настроєм або вітає зі святами.

Своїм колегам бажає терпіння, сил, міцного здоров’я, миру та доброти.

Нагадаємо, Департамент соцзахисту населення Донецької облдержадміністрації запустив серію медійних матеріалів на підтримку проєкту Міністерства соціальної політики України #ДякуємоСоцпрацівникам.