портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Два дитячих будинки сімейного типу на Донеччині отримали автомобілі

Опубліковано 17 грудня 2020 року, 16:11

Ключі від двох мікроавтобусів вручив батькам-вихователям дитячих будинків сімейного типу у Мирнограді та Краматорську голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко сьогодні, 17 грудня.

Станом на 1 грудня 2020 року  в області функціонують 171 прийомна сім’я  та  67 дитячих будинків сімейного типу,  в яких виховується   759 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

«На Донеччині проживають понад 5 тисяч дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Переважна їх більшість виховується в сім’ях опікунів, піклувальників, прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу. Громадяни, які взяли у  свою родину дитину –  це завжди приклад життєвої мудрості і щирості,  великої душі та великого терпіння», - зазначив Павло Кириленко.

Сьогодні голова Донецької облдержадміністрації також відвідав дитячий будинок сімейного типу Олександра та Юліанни Новгородцевих у Краматорську.  Вони  виховують 8  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та 2 усиновлених дітей.

Нагадаємо, з метою заохочення громадян до шляхетної справи, а саме  взяття на виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування,  та підтримки діяльності дитячих будинків сімейного типу,  з 2019 року в області здійснюються заходи  з придбання на умовах співфінансування з обласного та місцевих бюджетів (50/50) автомобілів дитячим будинкам сімейного типу, в яких виховуються 8 і більше дітей.

У 2019 році на зазначених умовах  було придбано і передано  дитячим будинкам   7 автомобілів на загальну суму 6,5 млн грн.

У 2020 році придбано 2 автомобілі на загальну суму 1 млн 899 тис. грн.