портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині обговорили питання працевлаштування молоді регіону

Опубліковано 17 грудня 2020 року, 17:00

Директорка Донецького обласного центру зайнятості Валентина Рибалко поінформувала про ситуацію на ринку праці у молодіжному сегменті під час онлайн-форуму «Майбутнє ринку праці: працевлаштування молоді у Донецькій області».

Під час свого виступу керівниця служби зайнятості Донеччини ознайомила учасників форуму з рівнем безробіття та зайнятості серед молодого населення регіону, потребою підприємств у фахівцях та з послугами, які надають центри зайнятості області.

«Сьогодні ми працюємо на упередження безробіття серед молоді. Ми проводимо системну профорієнтаційну роботу. Та задля їх працевлаштування і забезпечення майбутнього потрібне розуміння, підтримка та активна участь у цьому процесі усіх роботодавців, представників профспілок та громадськості. Треба створювати гідні умови, які б були привабливими для молодих людей», – говорить Валентина Рибалко.

Очільниця розповіла і про електронні сервіси Донецької обласної служби зайнятості, якими може скористатися кожний власник гаджету безкоштовно.

Також під час форуму були висвітлені питання комплексної системи профорієнтації, модернізації освітнього середовища, створення комунікаційної платформи для молоді та роботодавців для обміну інформації тощо. У заході взяли участь представники обласної державної адміністрації, громадських організацій, підприємців, освітян, місцевого самоврядування, які відповідають за професійну освіту та працевлаштування.

Форум проводився Донецькою торгово-промисловою палатою за підтримки Міжнародної організації з міграції (МОМ) та фінансування Уряду Японії.

 Донецький обласний центр зайнятості