портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Експлуатаційне утримання: з початку року на автодорогах держзначення ліквідовано 150 тис. кв. м ямковості

Опубліковано 03 вересня 2018 року, 12:31

На автомобільних дорогах загального користування державного значення продовжуються роботи з ліквідації новоутворених руйнувань проїзної частини. З початку року поточним дрібним (ямковим) ремонтом усунено близько 150 тис. м2  вибоїн: на міжнародних і національних трасах – 74,7 тис. м2, територіальних дорогах – 75,0 тис. м2. Як і зазвичай, більшу частину робіт виконано із застосуванням гарячих асфальтобетонних сумішей, – традиційним методом ліквідовано 141,3 тис. м локальних руйнувань проїзної частини.

Нагадаємо, ямковий ремонт – вимушений захід для підтримки автошляхів у належному експлуатаційному стані та забезпечення безпечного проїзду автотранспорту. Для порятунку найпроблемніших ділянок автодоріг, що потерпають від високої інтенсивності руху та понаднормових навантажень,  застосовується так званий «картковий» метод ямкового ремонту. Повна заміна конструкції дорожнього одягу невеликими «картами» дозволяє подовжити строк експлуатації автодоріг до виконання в найближчі роки поточного середнього або капітального ремонтів.

Зокрема, цього року «картами» відремонтовано 10-кілометрову ділянку Т-05-14 Добропілля – Лиман за маршрутом Сергіївка – Краматорськ. 

Як повідомлялось раніше, у 2018-ому році роботи з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування державного значення Донецької області виконує ДП «Донецький облавтодор». Замовник послуг – Служба автомобільних доріг у Донецькій області.

 

Прес-служба Служби автомобільних доріг у Донецькій області