портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Тепло повертається у домівки жителей Донеччини: почалося відновлення постачання газу на котельнях КП "Донецьктеплокомуненерго"

Опубліковано 06 березня 2021 року, 22:30

Відновлюється постачання газу на котельнях КП "Донецьктеплокомуненерго".  Про це повідомив  голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко. 

Вже запустили котельні у Слов’янську (№№6,12), Лимані (№4, 10), Волновасі, Краматорську та інших населених пунктах області. Всього станом на тепер  - 19 котелень, і  цей процес триває.

Нагадаємо, 714 житлових будинків, 23 шкіл, 16 дитячих садків, 4 лікарні, 65 інших об'єктів залишилися без тепла внаслідок відключення від газу 59 котелень.  Відключення було здійснено ПАТ "Донецькоблгаз" незаконно - всупереч Постанові Кабінету Міністрів України від 14 листопада 2018 року № 942 (“Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 18 червня 2014 р. № 217 і від 19 жовтня 2018 р. № 867”) та меморандуму, який за ініціативою Президента України був укладений 9 лютого між урядом, Асоціацією мерів міст України, НКРЕКП та Нафтогазом.

Голова Донецької облдержадміністрації подякував Прем'єр-міністру Денису Шмигалю, міністру розвитку громад і територій Олексію Чернишову, голові правління НАК "Нафтогаз України" Андрію Коболеву, голові НКРЕКП Валерію Тарасюку за розуміння та оперативну реакцію на доповідь щодо наслідків таких незаконних дій «Донецькоблгазу». 

Наразі проблему вирішено і тепло повертається у домівки жителей Донеччини. “До справи захисту інтересів мешканців долучилися і правоохоронці. Після неодноразових скарг жителів області до поліції, правоохоронцями були проведені слідчі дії, після яких працівниками «Донецьктеплокомуненерго» були демонтовані незаконно встановлені пломби та - як наслідок - припинені незаконні дії «Донецькоблгазу».  Не дозволимо власникам «Донецькоблгазу» та їхнім політичним поплічникам з явно не проукраїнською позицією маніпулювати та переводити у політичну площину питання життєзабезпечення області!”, - зазначив Павло Кириленко. 

Він наголосив, що структури, які дозволяють собі нехтувати потребами людей, ставлять під загрозу їх добробут, здоров'я та життя, можуть втратити ліцензію. Павло Кириленко висловив переконання, що  діям «Донецькоблгазу» буде дана правова оцінка. 

Довідково: "Донецьктеплокомуненерго" експлуатує 182 котельні, з них 178 - на газу. Послуги з теплопостачання отримують 3048 житлових будинків, 91 школа, 93 дитячих садки, 67 лікарень та 574 об'єкти іншої інфраструктури.