портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відновлено роботу 59 котельних КП "Донецьктеплокомуненерго", яким «Донецькоблгаз» безпідставно перекривав газопостачання

Опубліковано 07 березня 2021 року, 10:00

Робота 59 котельних КП "Донецьктеплокомуненерго" відновлено у нормальному режимі.  Про це голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко повідомив у Facebook.

Вчора приватне акціонерне товариство «Донецькоблгаз», порушуючи постанову Кабміну та умови меморандуму (підписаного за ініціативи Президента урядом, НКРЕКП, Нафтогазом та мерами українських міст 9 лютого), всупереч прогнозованому зниженню температури повітря до -7 градусів, безпідставно перекрило газопостачання 59 котелень обласного комунального підприємства «Донецьктеплокомуненерго».

Це обласне комунальне підприємство експлуатує 182 котельні та забезпечує теплом  3048 житлових будинків, 91 школу, 93 дитячих садки, 67 лікарень та 574 об'єкти іншої інфраструктури.     

“Самоправні дії Донецькоблгазу загрожували мешканцям області та фактично могли призвести до руйнації систем централізованого опалення.  Донецька обласна державна адміністрація скоординувала дії, спрямовані на захист інтересів населення. Дякую правоохоронцям, які миттєво відреагували на наше звернення та численні звернення жителів й реалізували комплекс термінових заходів: відкрили кримінальні провадження по факту порушення діючого законодавства України з боку ПАТ «Донецькоблгаз», здійснили відповідні слідчі дії, виїхали на місця та об’єкти, які були відключені від газопостачання, зафіксували факти протиправних дій”, - написав Павло Кириленко. 

Кримінальні провадження відкрито за ст. 356 КК України – за самоправство.  

У подальшому залученими до слідчих дій фахівцями обласного комунального підприємства було поновлено газопостачання до вказаних котелень та відновлено їх роботу у нормальному режимі.