портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Атлет з Донеччини здобув право виступити на Олімпійських іграх - 2021 в Токіо

Опубліковано 07 березня 2021 року, 10:19 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

П’ятим спортсменом Донецької області, який здобув право виступити на Олімпійських іграх влітку 2021 року в Токіо (Японія), став заслужений майстер спорту України з легкої атлетики Мар’ян Закальницький.

Це сталося завдяки успішному виступу на чемпіонаті Туреччини зі спортивної ходьби, який відбувся 6 березня в Анталії – змагання було включено до офіційного переліку тих, де можливо виконати олімпійський норматив.

26-річний атлет Школи вищої спортивної майстерності, який представляє місто Бахмут, Мар’ян подолав дистанцію в 50 км за 3 години 46 хвилин 28 секунд, при тому що норматив на Ігри в Токіо у цій дисципліні складає 3 години 50 хвилин. Тренерами Закальницького є Олександр Шевченко та Ірина Шевченко.

Відзначимо, що раніше серед спортсменів Донеччини ліцензії на ХХХІІ літні Олімпійські ігри здобули борець вільного стилю Олександр Хоцянівський та представниця кінного спорту Інна Логутенкова, також олімпійські нормативи виконали легкоатлети Ольга Саладуха (потрійний стрибок) і Олександр Сітковський (марафон).

Інші новини за темою