портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Голова Донецької ОДА Павло Кириленко вручив ключі від 16 квартир дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування

Опубліковано 17 грудня 2020 року, 15:05

Сертифікати та ключі від 16 квартир вручив голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, та особам з їх числа сьогодні у Краматорську.

Ключі й сертифікати отримали діти з Вугледарської, Костянтинівської, Краматорської, Мирноградської, Покровської, Селидівської, Сіверської, Соледарської, Слов’янської, Добропільської, Андріївської, Олександрівської, Черкаської, Іллінівської громад, а також Мар’їнки та Авдіївки.

«Добрі справи не обмежені одним днем. От і сьогодні, завдяки спільним зусиллям обласної державної адміністрації, міських, сільських, селищних рад, райдержадміністрацій, військово-цивільних адміністрацій ми маємо можливість зробити добру справу і надати  допомогу сім’ям та дітям, які найбільше потребують нашої підтримки та турботи, особливо тим, хто залишився без батьківського тепла та опіки»,- наголосив Павло Кириленко.

Нагадаємо, квартири дітям-сиротам були придбані на умовах співфінансування 50 на 50 за рахунок коштів субвенції з обласного бюджету та бюджетів міст, районів, територіальних громад у рамках виконання регіональної програми «Забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа на 2018-2020 роки».

У 2020 році на придбання житла в обласному та місцевих бюджетах виділено майже 32 млн грн. На сьогодні придбано вже 95 квартир та будинків, наразі закінчується процедура придбання ще 5 одиниць житла.

Загалом, з початку реалізації вищевказаних заходів, придбано житло 451 дитині-сироті та дитині, позбавленій батьківського піклування, особі з їх числа, на  загальну суму понад 118 млн грн.