портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Голова Донецької ОДА взяв участь у першому засіданні Координаційного центру з питань трансформації вугільних регіонів

Опубліковано 08 жовтня 2020 року, 16:45

Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко взяв участь у першому засіданні Координаційного центру з питань трансформації вугільних регіонів, яке  пройшло 8  жовтня під головуванням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. 

Питання реформування галузі є актуальним для Донеччини, яка традиційно вважається вугільним регіоном.  Шахти поступово вичерпують свій ресурс, тому вже зараз необхідно напрацьовувати відповідні концепції та стратегії  вирішення пов’язаних з цих проблем. 

Під час засідання були розглянуті питання створення Концепції реформування вугільної галузі та вугільних регіонів України та план пріоритетних дій Уряду у вугільній галузі. Були окреслені основні проблеми вугледобувної промисловості та запропоновані можливі шляхи їх розв’язання.

 Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов представив бачення Національної програми трансформації вугільних регіонів України до 2027 року, яка містить ключові принципи та компоненти трансформації регіонів, а також шляхи стимулювання інвестицій на вугледобувних територіях.