портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Голова ОДА з робочим візитом відвідав Слов’янськ

Опубліковано 13 вересня 2019 року, 15:34 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

13 вересня голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко з робочим візитом відвідав м. Слов’янськ. Він оглянув низку об'єктів, у які вкладено кошти з обласного бюджету - опорну школу № 13, парк "Шовковичний" та полігон твердих побутових відходів.

«Такій школі можуть позаздрити кращі столичні навчальні заклади. Відповідно, лише перших класів у цьому році набрали п'ять - по 28 учнів у кожному. У перших класах вчиться троє діток, які пересуваються на візках. Для них у школі все є: доступ до приміщень, меблі, ліфт, спеціально обладнані санвузли», – зазначив Павло Кириленко.

За словами голови ОДА, суттєво оновився і педагогічний колектив: у цьому році прийшло 17 молодих вчителів, ще 17 мають вищу категорію, всього у школі працює 58 педагогів. Вони з приємністю зазначають, що у їхній школі окрім 523 школярів дистанційно вчиться ще й 376 дітей з окупованих територій.

На ремонт Слов'янської школи витрачено з обласного бюджету 79 млн 900 тисяч гривень так званих переміщених коштів. Ще на понад 6 млн 800 тисяч грн придбали обладнання.

Стосовно парку "Шовковичний», то загальна площа проведення робіт - 15,8 гектарів, у тому числі 11,4 га - озеленення. Вартість - понад 20 млн грн. Фінансується з обласного екологічного фонду. Роботи ще тривають, хоч окремі локації готові, і там вже проводяться міські масові заходи. Керівник області поспілкувався з підрядником та наголосив, що той має усунути наявні недоліки і прискорити роботи, щоб принаймні до кінця року парк був повністю готовий.

Масштабний проєкт реалізується на вулиці Цілинній, також за рахунок коштів обласного екофонду: колишнє міське звалище рекультивується, і невдовзі землі можна буде використовувати. Крім того, облаштовуються чотири газозбірні пункти. Загальна вартість робіт на цьому об'єкті - 115,9 млн грн.