портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорську обговорили стратегії розвитку громад області

Опубліковано 13 вересня 2019 року, 15:44 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

У Краматорську пройшло засідання робочої групи з питань стратегічного розвитку об’єднаних територіальних громад Донецької області під головування директора департаменту інформаційної та внутрішньої політики Донецької ОДА Наталії Чукової.

Наталія Чукова зазначила, що наразі розглядаються стратегії, вже розроблені та впроваджені громадами області. Під час засідання виступили представники Шахівської, Олександрівської, Бахмутської та Званівської громад.

Представники громад розповіли про плани розвитку своїх територій, проекти, які реалізуються зараз та виклики, які постають перед громадами. Однією з головних проблем для усіх громад стала відсутність інвентаризації нерухомого майна та земель, що ускладнює створення нових підприємств та розвиток територій. Також проблемою громад стала оптимізація закладів охорони здоров’я та освіти у сільській місцевості.

Члени робочої групи надали методологічну допомогу для вирішення найбільш актуальних проблем та визначили основні напрямки, на які органам місцевого самоврядування варто звернути особливу увагу. Так, представники структурних підрозділів Донецької ОДА рекомендували звернути увагу на питання розвитку інфраструктури у громадах, збільшенню прибуткової частини бюджету та роботі з громадськістю задля спільного пошуку компромісів під час оптимізації закладів освіти.

У кінці засідання робочої групи Наталія Чукова звернула увагу присутніх на важливості якісного опрацювання старегій розвитку громад та зазначила, що спеціалісти Донецької ОДА завжди готові оперативно надати усю необхідну допомогу у розробці документів задля розвитку територій області.

Інші новини за темою