портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій ОДА обговорили питання розмежування комунального майна між районами та громадами

Опубліковано 25 лютого 2021 року, 14:42

Питання щодо проведення заходів, пов’язаних з розмежуванням комунального майна між районами та громадами, а також реорганізації районних державних адміністрацій, обговорили сьогодні, 25 лютого,  на нараді під головуванням першого заступника голови Донецької облдержадміністрації Ігоря Мороза за участі представників райдержадміністрацій, районних рад, комісій з реорганізації райдержадміністрацій та представників структурних підрозділів ОДА.

Верховна Ради України 17 липня 2020 року прийняла постанову № 807-IX «Про утворення та ліквідацію районів», якою на території Донецької області утворено 5 районів на території підконтрольній українській владі (Бахмутський, Волноваський, Краматорський, Маріупольський, Покровський) та 3 райони на території тимчасово непідконтрольній українській владі (Горлівський, Донецький, Кальміуський), а старі райони ліквідовані.

Актуальним питанням наразі залишається розмежування комунального майна між районами та  територіальними громадами, сформованими в межах цих районів.   

«Реформа децентралізації не зупиняється. Цей новий етап передбачає створення нових ефективних районів. Однією з першочергових задач є передача майна комунальної та державної форми власності від попередніх балансоутримувачів громадам та районам, які використовуватимуть це майно у своїй роботі та відповідатимуть за його утримування. Спеціалісти Донецької ОДА готові надавати усю необхідну юридичну та консультативну допомогу для якнайшвидшої реалізації цієї задачі. Тому закликаю голів громад та районів активізувати роботу та за необхідності залучати наших спеціалістів», - наголосив Ігор Мороз.

Під час наради представники районів  розповіли про кроки з передачі майна. Вони одразу отримали консультації та рекомендації, було визначено графік особистих консультацій.

Також під час наради були розглянуті питання формування штату працівників РДА, скорочення деяких відділів та працевлаштування співробітників до органів місцевого самоуправління.

Інші новини за темою