портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Кожна громада отримала безкоштовну картосхему завдяки ініціативі Мінрегіону та Координатора проєктів ОБСЄ в Україні

Опубліковано 05 жовтня 2021 року, 16:09 , Департамент економіки облдержадміністрації

Відсьогодні кожна громада може вільно завантажити картосхему своєї території. Це стало можливим завдяки ініціативі Міністерства розвитку громад та територій України та Координатора проєктів ОБСЄ в Україні.

В ході децентралізації повноваження органів місцевого самоврядування територіальних громад поширилися на усю територію країни і вже не обмежуються територіями населених пунктів. Щоб чітко розуміти свої межі, бачити, що і де знаходиться на їхній території, громадам потрібна проста і зрозуміла картографічна підоснова. Це дозволить більш ефективно управляти територією, інвентаризувати майно і ресурси, планувати розвиток громади. Тому було створено картосхеми для усіх громад. Вони вже є у вільному доступі. Розробка картосхем допоможе громадам приймати управлінські рішення, картосхеми можуть стати основою для більш просунутих інструментів з обліку ресурсів громад, планування їхнього розвитку тощо

Картосхеми не є джерелом для визначення юридичних меж громад, єдиним офіційним ресурсом для отримання даних про юридичні межі територіальних громад є Державний земельний кадастр. Щоб встановити чітку юридичну межу, територіальні громади мають розробити землевпорядну документацію, як передбачено законодавством.

Картосхему кожної територіальної громади можна переглянути або безоплатно завантажити у розділі «Карти тергромад» за посиланням.

Більш детальну інформацію можна отримати за посиланням.

Інші новини за темою