портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ігор Стокоз ознайомився з ходом ремонтних робіт на інфраструктурних об’єктах Мирнограду

Опубліковано 30 листопада 2018 року, 16:02 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

30 листопада заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз ознайомився з ходом проведення робіт з будівництва міні-котельні мікрорайону Східний у Мирнограді та капітального ремонту будівлі гуртожитку з квартирами для маломобільних верств населення.

За словами мирноградського міського голови Олександра Брикалова, наразі активно ведеться будівництво міні-котельні мікрорайону Східний. Поступово вводиться в експлуатацію обладнання, закопуються теплотраси. Це, по-перше, необхідна процедура задля збереження тепла, а по-друге, естетично так виглядатиме краще. Старе обладнання було дуже енерго- та матеріалозатратним. Встановлені нові насоси.

Щодо будівельних робіт у мирноградському гуртожитку з квартирами для маломобільних людей, то врахували всі необхідні вимоги. Будівля повністю переформатована, тобто були зняті всі пере стінки та утворені нові квартири. Однокімнатна квартира приблизно загальною площею 54 кв. м. На першому поверсі передбачені три квартири для маломобільних верств населення – широкі двері, перший поверх, можливість заїзду з бокової двері, індивідуально, а не через під’їзд, а також адаптовані санвузли. Повністю перебудовані вентиляційні канали.

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз зауважив на необхідності таких квартир серед внутрішньопереміщених осіб.

«Для переселенців дуже вагомою допомогою стануть квартири у цьому гуртожитку. Зараз розробляється програма, яка визначить, яка саме категорія людей отримає житло. Офіційно зареєстровано у Мирнограді 17 тисяч переселенців, а отже усіх забезпечити буде просто неможливо. В першу чергу, до уваги будуть брати тих, хто, безпосередньо, працює в Мирнограді, у кого малі діти, які планують залишитись мешкати у цьому місті. Всі ці нюанси необхідно переглянути, аби потім не виникало складнощів», – підкреслив Ігор Стокоз.