портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України від 1 червня

Опубліковано 02 червня 2020 року, 11:07 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Уряд ухвалив низку рішень щодо захисту дітей
«Моє переконання – увага до дітей повинна бути на найвищому державному рівні, адже саме вони згодом становитимуть основу нашої країни. Саме вони будуть продовжувати будувати Україну», – зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Марина Лазебна: Дитина, її благополуччя і безпека мають стояти в центрі уваги
На спеціальному засіданні Уряду «Разом заради дітей» було прийнято цілу низку актів законодавства для посилення захисту прав наших маленьких громадян, їх безпечного зростання, зокрема, передбачено комплекс заходів для підтримки дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, а також комплексного удосконалення механізмів допомоги сім’ям з дітьми.

Мінсоцполітики та ЮНІСЕФ пропонують українцям підтримати родини, які постраждали від COVID-19
Міністерство соціальної політики України та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) у Міжнародний день захисту дітей пропонують усім небайдужим долучитися до кампанії солідарності та разом підтримати сім’ї із дітьми, які опинилися в скрутному становищі внаслідок COVID-19.

Михайло Федоров координуватиме захист дітей від сексуальної експлуатації та насильства в інтернеті
«Нам важливо захистити наших дітей не лише від фізичних ризиків, а також від онлайн. Із розвитком технологій зловмисники можуть заволодіти довірою дітей. Цьому потрібно протидіяти, і ми вже розроблюємо відповідні алгоритми», – зауважив Віце-прем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації.

Майже 100 тисяч працівників вже отримали допомогу по частковому безробіттю
Станом на 1 червня роботодавцями подано 12 763 пакети документів для отримання допомоги по частковому безробіттю на період карантину, що дозволить забезпечити фінансову підтримку для близько 150 тисяч працівників. 

Максим Степанов: МОЗ надало дитячій лікарні “Охматдит” трьохмісячний запас ПЛР-тестів на коронавірус
«Ми вчора передали ПЛР-тести, які забезпечують трьохмісячну потребу цієї лікарні. Також ми передали 2000 ІФА-тестів. Дані тест-системи можуть використовуватися за показами для тестування як дітей, так і батьків, які перебувають в “Охматдиті», – підкреслив Міністр охорони здоров’я України.

Медична допомога дітям у рамках Програми медгарантій є безоплатною, – НСЗУ
Кожна дитина в Україні може отримати безоплатну медичну допомогу за Програмою медичних гарантій. Для цього в неї має бути укладена декларація з педіатром чи сімейним лікарем. Програма медичних гарантій передбачає значний перелік безоплатних послуг для дітей.

Програма «Доступні ліки»: до Реєстру додано нові лікарські засоби
01 червня оприлюднено наказ МОЗ №1284, яким затверджено Реєстр лікарських засобів, які підлягають реімбурсації, станом на 28 травня 2019 р. 

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19
За даними Центру громадського здоров’я, станом на 1 червня в Україні підтверджено 24 012 випадків COVID-19, з них 9690 одужали, 718 померли. Протягом останньої доби лабораторно підтверджено 340 випадків. Усього в Україні 363 187 зразків досліджено методом ПЛР та 10 944 зразків – методом ІФА.

Ігор Петрашко: Наша мета – активізація антидемпінгових розслідувань і захист національного виробника
«Хочеш працювати з українським державним замовленням, виробляй в Україні. Хочеш постачати локомотиви в Україну, виробляй ці локомотиви в Україні, хочеш постачати турбіни, виробляй ці турбіни в Україні», – наголосив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Мінфін: У травні 2020 року до загального фонду держбюджету надійшло 63,9 млрд грн – розпис виконано на 100%
За оперативними даними Державної казначейської служби, у травні 2020 року до загального фонду державного бюджету надійшло 63,9 млрд грн, розпис виконано на 100%. При цьому відшкодування ПДВ становило 12 млрд гривень.

З початку року місцеві бюджети отримали з держбюджету більше 53 млрд грн
За даними Державної казначейської служби, в січні-квітні 2020 року органи місцевого самоврядування отримали з державного бюджету 53,4 млрд грн міжбюджетних трансфертів. Основна частина цих коштів була направлена на освітню, медичну та соціально-економічну сфери.

За тиждень підприємці отримали ще 43 млн грн “доступних кредитів”
Cкористатися підтримкою Програми «Доступні кредити 5-7-9%» вже можуть клієнти Укргазбанк, Ощадбанк, Приватбанк, Укрексімбанк, Банк Львів, Банк ПУМБ, Банк Альянс, Райффайзен Аваль, ТАС Комбанк, Банк «Восток», Кредо Банк і ГЛОБУС БАНК.

Дмитро Кулеба домовився з главою МЗС Туркменістану налагодити прямий контакт українських та туркменських компаній
Керівники зовнішньополітичних відомств України і Туркменістану домовилися вже у найближчий час організувати переговори по відеозв’язку українських і туркменських компаній, зацікавлених у співпраці.  

Дмитро Кулеба: Україна і Туреччина узгодили відновлення туристичних подорожей
1 червня Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з главою МЗС Турецької Республіки Мевлютом Чавушоглу. Сторони окреслили пріоритети розвитку стратегічного партнерства між Україною та Туреччиною на найближчу перспективу, визначили ключові двосторонні заходи високого рівня, що планується провести після покращення епідеміологічної ситуації.

Дмитро Кулеба відвідає з робочим візитом Федеративну Республіку Німеччина
У ході візиту сторони обговорять низку важливих аспектів двосторонньої співпраці, безпекову та гуманітарну ситуацію на сході України, виконання домовленостей грудневого саміту «Нормандського формату» на рівні глав держав та урядів, ініціативи щодо деокупації Криму, а також шляхи подальшої координації зусиль з подолання наслідків пандемії COVID-19.

З 1 червня розпочала роботу система автовідеофіксації порушень дорожнього руху, – Владислав Криклій
«Відсьогодні система автоматичної фотовідеофіксації дорожнього руху запущена у робочому режимі. На перших етапах фіксуватиметься тільки перевищення встановленої швидкості руху. Пізніше інші порушення: проїзд на заборонений сигнал світлофору, перехрестя, подвійна смуга, рух смугою для громадського транспорту тощо», – зазначив Міністр інфраструктури.

Україна відновила пасажирське залізничне сполучення з 1 червня, – Владислав Криклій
Понад 40 поїздів далекого сполучення відновлюють свою роботу та вирушають відсьогодні по Україні. Вони охоплюють Київську, Вінницьку, Черкаську, Полтавську, Кіровоградську, Дніпропетровську, Одеську, Херсонську, Миколаївську, Запорізьку, Харківську, Сумську, а також неокуповані території Донецької та Луганської областей.

До відновлення авіасполучення повертати українських громадян з-за кордону будуть спеціальні рейси
«Продовжуємо повертати наших громадян з-за кордону додому. Анонсовано низку нових спеціальних рейсів, які заплановані на найближчий час з різних країн світу. До того, як буде відновлено регулярне пасажирське авіасполучення, наші громадяни можуть ними скористатися», – зазначив очільник Міністерства інфраструктури Владислав Криклій.

Укрзалізниця відновила рух 439 приміських поїздів
«На час дії карантинних обмежень у кожному приміському поїзді буде знаходитися провідник, який слідкуватиме за дотриманням цих норм», – зазначив в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Іван Юрик.

Відсьогодні на низку поїздів квитки можна придбати за 90 діб до дати відправлення
Для зручності пасажирів з 1 червня квитки на низку поїздів можна придбати за 90 діб до дати відправлення.

Державна служба якості освіти підписала меморандум про взаєморозуміння з Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні
Зокрема, сторони домовилися співпрацювати у відповідності до Міжнародної Конвенції ООН про права дитини і пріоритетів Рамкової програми співробітництва ЮНІСЕФ та Уряду України.

Презентовано чат-бот «Кіберпес» для допомоги у боротьбі з кібербулінгом
Чат-бот у Telegram  і Viber допоможе дізнатись, як визначити кібербулінг, як самостійно видалити образливі матеріали з соціальних мереж, а також куди звертатись за допомогою.