портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України від 20 травня

Опубліковано 21 травня 2020 року, 09:09 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Уряд ухвалив рішення про послаблення карантину з 22 травня
«Міжобласні перевезення ми поки що не відкриваємо. Ми домовилися, що це буде на початку червня, як тільки епідеміологічна ситуація дозволить це зробити. Наголошую лише за умов, що в усіх областях епідеміологічна ситуація буде дозволяти. При цьому будуть локальні обмеження, рішення щодо яких будуть прийматися спільно з місцевою владою, щоб не експортувати вірус по цілій країні. Це і є модель адаптивного карантину», – зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Карантин в Україні буде продовжено до 22 червня, а його пом’якшення відбуватиметься у 5 етапів
«Ми пропонуємо встановити адаптивний карантин з 22 травня по 22 червня. При цьому ми запроваджуємо ознаки епідемічної ситуації в регіонах, а саме: інцидентність, завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, а також кількість ПЛР та ІФА тестів. На основі цих показників будуть прийматися рішення щодо послаблення карантину. Всього у нас буде 5 етапів пом’якшення обмежувальних заходів», – прокоментував рішення Уряду Міністр охорони здоров‘я Максим Степанов.

У МОЗ розробляють окремий механізм фінансування психіатричної служби
Міністерство охорони здоров’я вносить корективи у другий етап медичної реформи, який стартував з 1 квітня, і планує окремий механізм фінансування психіатричної служби. Це робиться для того, щоб уникнути дефіциту фінансування медичних закладів, не допустити їх закриття, а також не допустити скорочення зарплат медиків.

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19
За даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 20 травня в Україні 19230 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 564 летальні, 5955 пацієнтів одужало. Загалом захворіли 1376 дітей та 3757 медиків. За добу зафіксовано 354 нові випадки.

Денис Шмигаль обговорив з учасниками будівельного ринку прискорення реформи ДАБІ
Під час наради Прем’єр-міністр, зокрема, наголосив на важливості обговорення концепції реформи з усіма учасниками будівельного ринку та презентував систему реформи ДАБІ. За словами Дениса Шмигаля, під час розробки реформи був врахований європейський досвід. «Ніде в Європі немає контролю будівництва на вході, є містобудівельні умови і обмеження, за які хтось несе персональну відповідальність», – зазначив він.

Мінсоцполітики посилює співпрацю з ЮНІСЕФ
Відбулася чергова зустріч Міністра соціальної політики України Марини Лазебної та керівництва Міністерства з представниками Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні щодо питань захисту прав дітей в умовах запровадження карантинних заходів в Україні.

Фонд соціального страхування України отримає фінансову допомогу від держави
Уряд ухвалив рішення про виділення фінансової допомоги Фонду соціального страхування України в розмірі 2 278,8 млн гривень із фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками.

Комплексну послугу «єМалятко» запустили ще в 16 містах
Відтепер сервіс «єМалятко» доступний для батьків новонароджених ще в 16 містах – Полтаві, Миколаєві, Ужгороді, Черкасах, Умані, Херсоні, Хмельницьку, Миргороді, Золотоноші, Южному, Володимир-Волинському, Ковелі, Нововолинську, Каховці, Новій Каховці та смт Великій Олександрівці. Отримати послугу можна у відділах ДРАЦС. Тепер сервіс доступний у 31 місті України. Мапа точок доступу за посиланням

Нова Рада експортерів та інвесторів: питання та відповіді
21 травня 2020 року розпочинає роботу оновлена Рада експортерів та інвесторів при МЗС України (РЕІ). Оновився не лише склад Ради, але і правила її роботи. Ми підготували відповіді на найпоширеніші питання щодо РЕІ.

Пом’якшення карантину дозволило успішно відновити роботу понад 7,6 тис. закладів у сфері торговельного і побутового обслуговування населення
З метою контролю за дотриманням протиепідемічних норм територіальні органи Держпродспоживслужби проводять регулярний моніторинг таких закладів.

Уряд затвердив фінансовий план АТ «Турбоатом»
Реалізація зазначеного рішення Уряду забезпечить у 2020 році сплату підприємством на користь державі 712 млн 504 тис. грн, з яких податок на прибуток становить 105 млн 365 тис. грн.

24,5 млрд грн надійде до державного бюджету в результаті розподілу чистого прибутку «ПриватБанку»
За результатами діяльності за 2019 рік чистий прибуток АТ КБ «ПриватБанк» склав 32,6 млрд грн.

Дмитро Кулеба: Посольство Ірландії розпочне роботу в Україні до кінця 2020 року і сприятиме розвитку торгівлі та інвестицій
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з Віце-прем’єр-міністром і Міністром закордонних справ та торгівлі Ірландії Саймоном Ковене. Глави зовнішньополітичних відомств приділили окрему увагу українсько-ірландському двосторонньому співробітництву. Зокрема, Міністр Саймон Ковене підтвердив намір відкрити Посольство Ірландії в Україні до кінця 2020 року.

МЗС: Головування України у Форумі безпекового співробітництва та Постійної Ради ОБСЄ привернуло окрему увагу до гендерних питань
20 травня відбулося спільне засідання Форуму безпекового співробітництва та Постійної Ради ОБСЄ під головуванням України та Албанії, присвячене питанням імплементації резолюції Ради Безпеки ООН 1325 (2000) «Жінки, мир та безпека».

Робота транспорту поступово відновиться з 22 травня, – Владислав Криклій
«Вже з цієї п’ятниці – регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у міському, приміському, внутрішньообласному та міжнародному сполученні, а з 25 травня дозволяється перевезення пасажирів у метро. Але за обов’язкового дотримання всіх необхідних заходів безпеки: масочного режиму, температурного скринінгу, постійної дезінфекції тощо», – зазначив очільник Міністерства.

Уряд розширив напрями підтримки галузі тваринництва у 2020 році
«За результатами багаточисленних консультацій і зустрічей з профільними аграрними асоціаціями, прийнято рішення, що підтримка буде направлена, зокрема, на стабілізацію поголів'я худоби, кількості бджолосімей та поліпшення їх генетичного потенціалу, стимулювання збільшення виробництва продукції тваринництва та бджільництва, а також для створення нових потужностей для зберігання зерна», – прокоментував Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.

Уряд затвердив критерії та методику проведення оцінювання ефективності діяльності НАЗК
«Таку оцінку проводить Комісія з проведення незалежної оцінки ефективності діяльності Національного агентства у складі трьох осіб, які призначаються Кабінетом Міністрів України. Відповідно до початку формування Комісії Уряд повинен затвердити та оприлюднити критерії та методику проведення оцінювання ефективності діяльності НАЗК», – пояснив Міністр юстиції Денис Малюська.

Прийнято за основу законопроект щодо гармонізації умов для розміщення на ринку будівельної продукції
«Мінрегіон підтримує проект закону, розроблений народними депутатами, оскільки його прийняття дозволить усунути технічні бар’єри, що стримують залучення міжнародних інвестицій в Україну та розблокує вихід вітчизняним виробникам на європейський ринок будівельної продукції», – зазначив перший заступник Міністра розвитку громад та територій України Василь Лозинський.

Прийнято за основу законопроект щодо гармонізації умов для розміщення на ринку будівельної продукції
«Мінрегіон підтримує проект закону, розроблений народними депутатами, оскільки його прийняття дозволить усунути технічні бар’єри, що стримують залучення міжнародних інвестицій в Україну та розблокує вихід вітчизняним виробникам на європейський ринок будівельної продукції», – зазначив перший заступник Міністра розвитку громад та територій України Василь Лозинський.

МОН розробило Положення про центр професійного розвитку педагогічних працівників – документ на громадському обговоренні
«Центри професійного розвитку покликані стати ще однією можливістю для педагогів розвиватись професійно та особистісно. Необхідність такого розвитку продиктована і світовим принципом освіти впродовж життя, який дозволяє лишатись конкурентоспроможним фахівцем і українськими освітніми реформами, які потребують професійних педагогів», – зазначила т.в.о. Міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

Кабмін погодив виділення 70 млн грн на будівництво сучасного біатлонного комплексу в м. Яремче
«Біатлоністи завжди приносять нагороди Україні на міжнародних змаганнях. Тому така спортивна споруда європейського рівня вкрай важлива для нашої країни. Коли ми добудуємо другу чергу комплексу, то вже зможемо проводити там українські змагання та збори, щоб наші спортсмени не виїжджали за кордон, а мали змогу тренуватися в рідній країні», – зазначив Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.