портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України від 25 травня

Опубліковано 26 травня 2020 року, 09:01 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Денис Шмигаль доручив створити тримісячний запас засобів боротьби з COVID-19
«Необхідно чітко визначити, що забезпеченість засобами індивідуального захисту повинна бути з розрахунку на три місяці. Хочемо зараз сформувати такий запас в лікарнях першої хвилі», – зазначив Прем’єр-міністр.

МОЗ продовжило добір кандидатів на посаду Голови НСЗУ до 27 травня
«Рішенням Уряду був оголошений добір на посаду Голови Національної служби здоров’я України починаючи з 22 травня, а кінцевий термін прийняття документів спливає сьогодні о 18 годині. Але ми отримали відповідні прохання від людей, які не встигають подати документи, тому ми продовжили кінцевий термін до середи, 27 травня. Таке продовження дозволено законодавством», – наголосив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Показники для послаблення протиепідемічних заходів станом на 25.05.2020 - МОЗ
Міністерство охорони здоров’я надає аналіз показників для послаблення протиепідемічних заходів станом на 25 травня 2020 року.

Показники готовності регіонів до ІІ етапу послаблення карантинних обмежень
Рішенням Уряду від 20 травня в Україні запроваджено адаптивний карантин до 22 червня. З 25 травня вже дозволено відновити роботу дошкільних навчальних закладів, якщо дозволяє епідемічна ситуація у регіоні та запуск роботи метрополітену.

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19
За даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 25 травня в Україні 21245 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 623 летальні, 7234 пацієнти одужало. Загалом захворіли 1546 дітей та 4112 медиків. За добу зафіксовано 259 нових випадків.

Мінсоцполітики затверджено перелік посад працівників, яким передбачено додаткові, до встановлених законодавством, доплати до заробітної плати
Персональний перелік працівників, яким встановлюється відповідна доплата, визначається керівником закладу, установи сфери соціального захисту. Зазначена доплата здійснюється за рахунок та в межах видатків місцевих бюджетів, передбачених за відповідними бюджетними програмами головних розпорядників бюджетних коштів.

Пенсійний фонд України завершив фінансування виплат травня
На пенсійні виплати спрямовано 1,3 мільярда гривень. З початку місяця профінансовано пенсій на суму 38,7 мільярда гривень.

Ольга Буславець: Антикризові заходи в енергетиці вже дають результати
Антикризові заходи Уряду і Мінекоенерго в енергетичній сфері вже приносять результати і допомагають стабілізувати ситуації в галузі. Про це йдеться у колонці в.о. Міністра енергетики та захисту довкілля Ольги Буславець, яка вийшла на сайті інформаційного агентства «Інтерфакс Україна».

Додаткова сесія ЗНО-2020 відбудеться 24 липня – 10 серпня, додатково зареєструватись на неї можна відсьогодні
Додаткова сесія зовнішнього незалежного оцінювання 2020 року відбудеться з 24 липня до 10 серпня. Сьогодні, 25 травня, розпочинається додатковий період реєстрації на додаткову сесію ЗНО, який триватиме до 9 червня.

З 1 червня учні профтехів можуть виходити на практичне навчання — лист МОН
Для випускників також зможуть організувати державну кваліфікаційну атестацію. Про це йдеться у листі Міністерства освіти і науки, який був розісланий сьогодні, 25 травня 2020 року.

27 травня стартують “Антарктичні уроки” для школярів – короткі відео про крижаний континент та роботу на станції “Академік Вернадський”
Йдеться про серію коротких відео – до 10 хвилин кожне. Вони розміщуватимуться щосереди о 14:00 на YouTube-каналі МОН, а також Фейсбук-сторінках МОН та НАНЦ. Старт – 27 травня о 14:00.

Антикризовою програмою Уряду заплановано створення додатково 2,5 тис. робочих місць у лісовій галузі
Держлісагентство підтримує план Уряду з подолання безробіття внаслідок пандемії коронавірусу та вже працює над створенням нових робочих місць у різних регіонах України. Про це повідомив Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький.