портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України від 4 червня

Опубліковано 05 червня 2020 року, 14:52 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Денис Шмигаль: Ми подаємо свою програму не задля імунітету, а для спільного руху країни
«Частину з тих кроків, що були вказані у короткострокових планах програми, ми вже виконали: це і збільшення пенсійних виплат, і допомога по безробіттю, і програми підтримки родин, і програми кредитування бізнесу, і забезпечення лікарень, і багато іншого. Окремим важливим пунктом стала відновлена фактично з нуля епідеміологічна служба країни. Пандемія ж насправді нікуди не зникла, а тому всі зроблені системні кроки будуть продовжуватись», – зауважив Прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль представив у Верховній Раді нових членів Уряду
«Перед новими Міністрами ми ставимо чіткі цілі. Так само буде стояти і завдання обов’язкової співпраці з Парламентом, а також реагування на виклики в умовах коронакризи. На кандидатів покладені великі сподівання, і я буду пильно спостерігати, щоб вони виправдались», – запевнив Прем’єр-міністр.

Верховна Рада призначила Ольгу Стефанішину Віце-прем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України
«В умовах світової економічної кризи, яка торкнеться не лише України, а й всього світу, питання європейської та євроатлантичної інтеграції набувають ще більшого значення і вони стають не політичним процесом, а умовою виживання України. На сьогодні ми маємо найбільший ринок Європейського Союзу, який є на нашому континенті – це той ринок, який ми маємо розширювати для себе і ця географія має розширюватись», – зазначила Ольга Стефанішина під час свого виступу у Парламенті.

Максим Степанов закликав українців не нехтувати засобами захисту, попри пом'якшення карантину
«Сьогодні в нас рекорд за кількістю людей, які одужали – це 602 особи, але з іншого боку – антирекорд, оскільки маємо 588 нових випадків COVID-19. Ще раз хочу звернутися до всіх українців: пом’якшення карантину чітко регламентує протиепідемічні заходи. Це користування засобами індивідуального захисту, масками, респіраторами, антисептиками, дотримання соціальної дистанції тощо», – підкреслив Міністр охорони здоров’я України.

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19
За даними Центру громадського здоров’я, станом на 4 червня в Україні підтверджено 25 411 випадків COVID-19, з них 11 042 одужали, 747 померли. Протягом останньої доби лабораторно підтверджено 588 випадків. Усього в Україні 392 316 зразків досліджено методом ПЛР та 29 533 зразки — методом ІФА.

Мінекономіки надає роз'яснення: Що потрібно знати, якщо ви втратили роботу і хочете отримувати допомогу від держави
Мінекономіки разом із Державною службою зайнятості продовжує щотижневе інформування щодо ключових питань, які стосуються втрати роботи, отримання фінансової допомоги або допомоги у пошуку нової роботи.

Ігор Петрашко закликав підприємців, які вже мають кредити, звертатися в банки і отримувати рефінансування

Малий та середній бізнес має отримати доступ до фінансів, якого досить довгий час вже не існує. «Уряд робить масу зусиль, щоб повернути функціонал банків щодо надання доступних кредитів підприємцям. Ми хочемо поміняти правила гри. Зараз маємо програму кредитів під 5-7-9%, яка фактично вже програма під 0, рефінансування», – зазначив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Ігор Петрашко обговорив з Послом Німеччини пріоритетні напрями двосторонньої співпраці
«За минулий рік обсяг торгівлі між Україною та Німеччиною збільшився на 3,1% та склав $9,3 млрд. Ми вдячні нашим німецьким колегам за участь у проектах технічної допомоги, та експертну підтримку в реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС», – зауважив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Ігор Петрашко: В Держрезерві проводиться аудит за попередні роки
«Держрезерв досить довго не виконує функції, які б мав виконувати. Тому Державна служба аудиту зараз проводить перевірки за попередні періоди. Нам важливо побачити реальну ситуацію і напрацювати концептуальне бачення щодо функціональної діяльності підприємства», – зазначив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

У Мінекономіки обговорили стан імплементації українського законодавства у сфері СФЗ до вимог законодавства ЄС
«Загалом, Україна має адаптувати до національного законодавства майже три сотні актів ЄС за такими напрямами, як безпечність харчових продуктів та кормів, здоров’я і благополуччя тварин, здоров’я рослин, державний контроль у зазначених сферах тощо. Наразі нами виконано 52% таких завдань», – зазначив заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Сергій Глущенко.

Парламент підтримав встановлення нового Митного тарифу України
Класифікацію, опис, додаткові одиниці виміру та обліку окремих товарів змінено. Відповідне рішення прийнято Верховною Радою України 4 червня 2020 року при затвердженні нового Митного тарифу України (законопроект №3228) в першому читанні та в цілому. При цьому ставки ввізного мита на товари залишаються не змінними.

Дмитро Кулеба домовився з бізнес-омбудсменом про співпрацю для допомоги українському бізнесу та іноземним інвесторам
«Я ініціював оновлення економічного напряму зовнішньої політики, тому що криза - це час створювати нові можливості. Міністерство задіює всю свою систему в Україні та за кордоном, аби допомогти українським компаніям виходити на ринки інших країн, аби вони могли заробляли гроші, створювати робочі місця, наповнювати бюджет податками», – зауважив Міністр закордонних справ України.

Вдячні Румунії за підтримку територіальної цілісності та суверенітету України, – Дмитро Кулеба
Міністр закордонних справ України Дмитра Кулеби провів телефонну розмову з Міністром закордонних справ Румунії Богданом Ауреску. Очільники зовнішньополітичних відомств обговорили перспективи двостороннього політичного діалогу на вищому рівні, подальшого розвитку торгівлі, інвестицій, прикордонної інфраструктури та енергетичної сфери.

Мінінфраструктури ініціювало надання Укрзалізниці відстрочки з виплати дивідендів
Міністерству інфраструктури спільно з Мінфіном та Мінекономіки доручено у строк не пізніше 31 грудня 2020 року опрацювати питання відтермінування виплати Укрзалізницею вищезазначених дивідендів, а також додаткового спрямування 60% чистого прибутку за результатами фінансово-господарської діяльності у 2018 році на виплату дивідендів до держбюджету.

У Парламенті зареєстровано законопроект, який дозволить продавати законсервовані в’язниці
«На сьогодні у нас існує 27 законсервованих в’язниць, використовувати які, наприклад, для розвантаження слідчих ізоляторів, неможливо. Крім того, за останні три роки наповнення в’язниць скоротилось і стабілізувалось приблизно на рівні 35 тис. осіб», – повідомив Міністр юстиції України Денис Малюська.

Мінцифри закликає підтримати законопроект «Про хмарні послуги»
За словами Віце-прем’єр-міністра України – Міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, прийняття закону запроваджує принцип Cloud First. Відтак, дозволить перенести основні процеси виробництва ІТ-серверів та платформи інформаційно-комунікаційних технологій, що базуються на хмарних обчисленнях у сфері державного управління, освіти, науки та інших сферах суспільного життя, що стане поштовхом для більш ефективної взаємодії держави та суспільства.

На пошкоджених лісовими пожежами землях висадили 280 тисяч саджанців дерев, – Андрій Заблоцький на Житомирщині
«Лісівники активно здійснюють заходи з ліквідації наслідків лісових пожеж. Близько третини площі, яка була пройдена вогнем, не зазнала значних ушкоджень. Там горіла лише лісова підстилка, і дерева зможуть відновитися. Є місця, де загинули молоді насадження. Тут оперативно підготували грунт і розпочали перший етап відновлення лісів. На осінь готуються плани щодо масштабного відновлення постраждалих від пожеж лісів», – повідомив він.