портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 03 серпня 2020 року

Опубліковано 04 серпня 2020 року, 09:45 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Олег Уруський відвідав три стратегічні підприємства Запорізької області

В ході робочої поїздки було ознайомлено з поточним станом підприємств, обговорено конкретні механізми, які потребують впровадження для розвитку галузі, підприємства презентували новітні розробки

Виконання держбюджету за липень 2020: 111,6 % перевиконання розпису податковою і 100,4% виконання плану митницею

За оперативними даними Державної казначейської служби України, у липні 2020 року до загального фонду державного бюджету надійшло 58,0 млрд грн, розпис виконано на 111,6%. При цьому відшкодування ПДВ становило 9,1 млрд гривень.

У липні інспектори Укртрансбезпеки нарахували 21,5 млн грн плати за перевантаження, - Владислав Криклій

За підсумками липня цього року інспекторами Укртрансбезпеки у співпраці з Нацполіцією було перевірено майже 163 тисячі транспортних засобів, складено близько 3 тисяч актів порушень габаритно-вагових параметрів і нараховано 21,5 млн гривень плати за перевантаження.

Світлана Воробей: У всіх є час та можливість провести апробацію ПРРО та взяти участь в їх удосконаленні

Ті підприємці, які сьогодні ще не мають обов’язку застосовувати РРО, можуть долучатись до тестування ПРРО. Враховуючи, що норми щодо обов’язкової фіскалізації наберуть чинності через п’ять місяців після запуску ПРРО, у всіх є можливість провести апробацію новітніх моделей РРО, набути досвід у використанні.

На Урядовому порталі з'явився розділ з висновками Кабінету Міністрів України до законопроектів, зареєстрованих у Верховній Раді

Ці нововведення функціонуватимуть відповідно до Регламенту Кабінету Міністрів України, із змінами внесеними постановою Кабінету Міністрів «Про внесення змін до Регламенту Кабінету Міністрів України» від 29.07.2020 р. № 670

Максим Степанов: Трансплантаційна незалежність України стане можливою вже за два-три роки

За словами очільника МОЗ, трансплантація в Україні набагато дешевша, ніж за кордоном. Розвиток національної трансплантаційної системи дозволить рятувати значно більше життів.

Тепер кожен може слідкувати за покращенням безпеки дорожнього руху у своєму регіоні, - Владислав Криклій

Відтепер на сервісі відкритих даних транспортної галузі з’явився новий розділ, який містить найактуальнішу інформацію щодо покращення безпеки дорожнього руху у різних областях України. 

Розпочато фінансування пенсій серпня 2020 року

3 серпня 2020 року Пенсійним фондом України, згідно з затвердженим графіком, розпочато фінансування пенсій серпня. На пенсійні виплати спрямовано 1,2 млрд грн.

З початку року послугами служби зайнятості скористалися понад 1,7 млн українців

За сприяння центрів зайнятості було працевлаштовано 370 тис. громадян, з них 220 тис. зареєстрованих безробітних. Протягом карантину запроваджено низку законодавчих змін, які значно спростили умови реєстрації в службі зайнятості та отримання допомоги по безробіттю на цей період.

Уряд встановив доплату до пенсії родинам загиблих під час участі в АТО/ООС

Допомога виплачуватиметься тим членам родини, які втратили годувальника і розмір пенсії яких не досягає 7800 гривень. В разі, якщо пенсія призначається на двох і більше членів сім'ї, адресна допомога до пенсії встановлюється у сумі, що не досягає до 6100  гривень на кожного із зазначених членів сім’ї.

Реформування митниці: 4 роки «єдиному вікну» – 100 % імпортних операцій

1 серпня 2016 року на митниці запрацював сервіс «єдине вікно», завдяки якому відбулось спрощення ведення зовнішньоекономічної діяльності для бізнесу шляхом переведення взаємодії підприємств з митними та контролюючими органами в електронний формат.

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції 2019-nCoV

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 3 серпня в Україні зафіксовано 990 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Загалом в Україні 73 158 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1738 летальних, 39 876 пацієнтів одужало. Проведено 1 067 006 тестувань методом ПЛР. Усього за добу одужало 333 пацієнти.

Відбулась робоча поїздка Міністра Олексія Чернишова до Херсонської області

Міністр провів нараду з керівництвом області та за участі народних депутатів від Херсонщини Вікторії Вагнєр та Павла Павліша, на якій заслухав звіт щодо стану будівництва об’єктів  програми Президента України «Велике будівництво» та ДФРР, виконання завдань Уряду, зокрема, протидії поширенню респіраторної хвороби COVID-19, а також впровадження реформи децентралізації.

 

Докладніше можна прочитати на Урядовому порталі www.kmu.gov.ua та сторінках Кабінету Міністрів України у соціальних мережах