портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 18 червня 2020 року

Опубліковано 19 червня 2020 року, 11:50 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Денис Шмигаль провів зустріч з представниками федерацій роботодавців та профспілок

Під час зустрічі представники роботодавців та профспілок констатували, що з Урядом триває злагоджена робота та подякували Прем’єр-міністру за можливість брати участь в обговоренні актуальних для них питань.  

 

Денис Шмигаль: Уряду не потрібен імунітет, щоб працювати на користь України та українців

Кабінет Міністрів України буде працювати по своїй Програмі діяльності, попри те, що Верховна Рада України не підтримала цей документ.

Програма діяльності - це комплексний документ, який відповідає сьогоднішнім потребам України.

 

Віктор Ляшко: З 22 червня рішення про посилення карантину на місцях прийматиме місцева влада

Якщо не дотримуватися всіх протиепідемічних вимог, то ймовірний сценарій повернення до більш жорсткого карантину. Саме карантинні заходи дають змогу стримати поширення хвороби та зберегти людські життя. Він вкотре наголосив на обов’язковості носіння масок в громадських будівлях і транспорті, обмеженні перебування людей в громадських будівлях, забороні перевезення пасажирів понад визначенні місця тощо.

 

Мінфін забезпечує прозорість та ефективність використання коштів Фонду для боротьби з COVID-19

Фонд боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19 створено відповідно до змін до державного бюджету на 2020 рік. Розмір фонду становить 64,7 млрд грн

Детальна інформація про напрями використання коштів та касові видатки станом на 15 червня 2020 року наведено на інфографіці.

 

В Україні висадили майже 125 мільйонів дерев

Під час весняної лісокультурної кампанії лісогосподарські підприємства, що належать до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів України, відтворили ліси на площі майже 32,3 тисячі гектар.

 

Соцекономрозвиток окремих територій: Комісія з розподілу субвенції схвалила близько 900 проектів

Загалом Комісія розглянула пропозиції щодо 1089 проектів на суму 1,4 млрд гривень. За результатами розгляду, було схвалено близько 900 проектів на понад 1,2 млрд гривень.

Державним бюджетом на 2020 рік Мінрегіону передбачено субвенцію в обсязі 1,7 млрд гривень.

 

Владислав Криклій вручив екіпажам SkyUp подяки Прем'єр-міністра за евакуацію українців з Уханю

«Хочу ще раз подякувати всьому колективу і кожному з вас окремо за ту чуйність, мужність та людяність, яку ви проявили під час повернення наших громадян додому з Уханю. Ви погодилися працювати, не дивлячись на можливу загрозу та ризики. Вдячний вам і дуже сподіваюсь, що авіація незабаром відновиться, а авіакомпанії повернуться до активної роботи», - сказав Владислав Криклій.

 

Дмитро Кулеба: Вдячні литовським друзям за послідовну підтримку України в ЄС і НАТО

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з Міністром закордонних справ Литовської Республіки Лінасом Лінкявічюсом. Співрозмовники обговорили питання підтримки євроінтеграційних прагнень України з боку Литви перед початком відеоконференції за участю лідерів країн-учасниць «Східного партнерства», країн-членів ЄС та керівництва Євросоюзу.

 

Владислав Криклій зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Туреччини в Україні Ягмуром Ахметом Гюльдере

Сторони обговорили стан справ і перспективи подальшого співробітництва України та Турецької Республіки за різними напрямками.

 

МКІП отримало в управління Підгорецький, Олеський та ще два замки в Львівській області

До сфери управління Міністерства культури та інформаційної політики України перейшли сім об’єктів культурної спадщини в Львівській області. Відповідний акт приймання-передачі було підписано 16 червня з Львівською обласною державною адміністрацією.