портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 25 червня 2020 року

Опубліковано 26 червня 2020 року, 09:47 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Денис Шмигаль: Уряд посилить контроль за дотриманням карантинних обмежень

«Ми будемо посилювати контроль за дотриманням соціального дистанціювання, маскового режиму, дезінфекційних заходів. Це дуже важливо, щоб ми не провалилися в таку хвилю епідемії, яка була в Італії та Іспанії. Прошу всіх бути пильними, відповідальними і дуже виважено ставитися до вимог карантину», - зазначив Прем’єр-міністр  Денис Шмигаль.

Уряд виділив майже 700 млн грн на першочергові кроки з ліквідації наслідків повеней на заході України

«Однозначно, що Уряд має допомогти постраждалим. Сьогодні ми приймаємо рішення про виділення коштів з державного резервного фонду на потреби областей, плюс додаткові кошти - агентствам, які будуть ліквідовувати наслідки стихії, відбудовувати дамби, робити берегоукріплення тощо», - підкреслив Прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль: Уряд забезпечить можливість пройти ЗНО дітям, які не можуть це зробити через повені

«Як ми і обіцяли, чутки не виправдалися, ЗНО відбувається, - зазначив Денис Шмигаль. – Діти, які не зможуть пройти ЗНО через паводки і затоплення, обов’язково це зроблять пізніше. На Івано-Франківщині, за попередніми даними, семеро дітей не змогли дістатися до пункту, де складають іспит з математики. Цим дітям ми надамо індивідуальну можливість скласти всі іспити і, звичайно, підтримаємо їх і їхні родини. Ми для них проведемо окрему сесію». 

Уряд визначив план заходів з комунікації євроінтеграції на 2020 рік

Мета – налагодити інформування та комунікацію з українським суспільством про можливості та перспективи, які відкриває для громадян Угода про асоціацію Україна-ЄС, на прикладі ключових пріоритетів та реформ.

Уряд підтримав запровадження е-резидентства в Україні

Уряд ухвалив постанову, яка дає зелене світло проекту е-резидентства. З 1 липня розпочинається експеримент із реалізації та запровадження даного проекту. Також затверджений відповідний Порядок.

Для учнів шкіл та профтехів Урядом визначено строки завершення навчального року та отримання свідоцтва

Школярі проміжних класів мають завершити навчальний рік до 1 липня, одинадцятих класів – до 31 серпня, а учні закладів профосвіти – до 31 липня. 

З понеділка очікується відновлення роботи усіх автомобільних пунктів пропуску на кордоні з Угорщиною

Зокрема, з 1:00 понеділка, 29 червня, планується відновлення роботи чотирьох пунктів пропуску в Закарпатській області: «Вилок – Тісабеч» (Виноградівський район), «Лужанка – Берегшурань», «Косино – Барабаш» та «Дзвінкове – Лонья» (Берегівський район).

Уряд визначив механізм компенсації українській стороні витрат на реалізацію Дунайської транснаціональної програми за рахунок коштів ЄС

Постанова сприятиме початку процесу компенсації українським бенефіціарам проектів понесених ними витрат за рахунок коштів ЄС, а також забезпечить можливість подальшої участі України в Програмі та реалізації проектів транскордонного співробітництва, спрямованих на вирішення актуальних проблем розвитку чотирьох українських областей

Уряд вніс зміни до адаптивного карантину - роботу кінотеатрів дозволять з 2 липня

«Пропонуємо передбачити, що центри надання адміністративних послуг самостійно визначають час початку своєї роботи; виключити  з випадків обов’язкової самоізоляції та/або обсервації учасників вступних випробувань, зокрема для вступу через освітні центри «Крим-Україна» та «Донбас-Україна»; а також – запровадити заборону роботи кінотеатрів до 1 липня, а з 2 липня – дозволити їх роботу з наповненістю не більше 50 відсотків та за умови дотримання інших чітких вимог», - наголосив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Ухвалено рішення про межі території та акваторії морського порту Чорноморськ, - Мінінфраструктури

Це важливе рішення, яке надасть змогу порту стабільно розвиватися, а інвесторам – зрозуміти, що є територією порту, в якому вони планують реалізацію своїх перспективних проектів.

Уряд підтримав рішення про створення секретаріату мовного омбудсмена

Затверджено граничну чисельність працівників секретаріату у кількості 50 осіб. Передбачається, що Уповноважений виконує функції керівника державної служби щодо очільника секретаріату та його заступників.

Уряд вніс до Державного реєстру нерухомих пам’яток 175 об’єктів в окупованому Криму

У переліку - Ханський палац в Бахчисараї, генуезькі фортеці в Судаку та в Феодосії, палац “Ластівчине гніздо” в Гаспрі, Воронцовський, Лівадійський палаци та інші визначні місця.

Туреччина профінансує закупівлю товарів та послуг для забезпечення потреб Збройних Сил України на суму понад 200 мільйонів турецьких лір

Затверджено Угоду про військово-фінансове співробітництво та Протокол про втілення фінансової допомоги між Кабінетом Міністрів України та Урядом Турецької Республіки.

Уряд врегулював порядок реалізації конфіскованих тварин

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку розпорядження майном, конфіскованим за рішенням суду і переданим органам державної виконавчої служби. Зокрема, Порядок доповнюється положеннями, які урегульовують реалізацію тварин, які були конфісковані у господарів за рішенням суду. Так, відтепер коти, собаки та інші домашні тварини будуть безоплатно передаватися притулкам для тварин або іншим установам для утримання тварин.

Дмитро Кулеба і Петер Сійярто вперше за майже сім років провели у Києві засідання українсько-угорської економічної комісії

Глави МЗС і урядові делегації України та Угорщини обговорили конкретні проекти співпраці українських і угорських компаній, збільшення обсягів двосторонніх інвестицій, зміцнення позицій бізнесу на ринках обох країн.

Утворено Конкурсну комісію для обрання члена НКРЕКП

Конкурсна комісія складається з 5 осіб. Представники від Верховної Ради – Олексій Рябчин, Світлана Голікова, Олег Прохоренко; від Міненерго – Сергій Чех; від Мінрегіону – Юрій Андрійчук.

«Укргідроенерго» зможе оновити обладнання на 6 станціях на 32 млн євро, - Ольга Буславець

Кабінет Міністрів погодив проект розпорядження Президента, яким пропонується уповноважити Міністра фінансів Сергія Марченка на підписання листа про внесення змін до фінансової угоди з Європейським інвестиційним банком за проектом «Реабілітація гідроенергетики».

Уряд призначив заступника Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій з цифрової трансформації

У Міністерстві за цифровізацію відповідатиме Снавер Сейтхалілєв.

Уряд прийняв рішення про розподіл субвенції з державного бюджету на забезпечення житлом родин Героїв Небесної Сотні та постраждалих учасників Революції Гідності

До обласних бюджетів 5 областей будуть спрямовані кошти у загальному обсязі понад 7,6 млн гривень. Це дозволить виплатити компенсацію за житло 6 сім’ям учасників подій на Майдані.

Ігор Петрашко: Україна має величезний потенціал для залучення інвестицій

«Ми ведемо перемовини одразу з багатьма інвесторами. Минулого тижня у нас були перемовини з американськими інвесторами на урядовій платформі ЮкрейнІнвест. Це 7 великих інвесторів, які готові інвестувати до 50-100 млн доларів на першому етапі», – зазначив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

З послабленням карантину передусім забезпечено поступове відновлення навчально-тренувального процесу, - Вадим Гутцайт

Під час карантину Міністерство молоді та спорту тісно співпрацювало з Міністерством охорони здоров’я і разом напрацьовували плани поступового виходу з карантину для українських спортсменів.

Лише за один тиждень нових заявок на програму 5-7-9 надійшло на 1,6 млрд грн, - Ігор Петрашко

Державна програма «Доступні кредити 5-7-9%» набирає обертів і з кожним днем показує позитивну динаміку підтримки мікро- і малого бізнесу. Так, лише за попередній тиждень, а саме з 12 по 19 червня, динаміка програми склала + 69%, або + 593 заявок з пакетом документів на 1,6 млрд грн.

Посилення карантину в регіонах запроваджує місцева влада, якщо три дні поспіль ситуація на території не відповідає критеріям, визначеним Урядом

«Уряд чітко визначив критерії, в тому числі щодо посилення карантину. Якщо протягом трьох днів показники на місці не відповідають критеріям, встановленим у постанові КМУ, регіональна комісія ТЕБ та НС повинна зібратися і визначитися щодо посилення карантинних заходів», - наголосив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Зведені загони рятувальників вирушили на допомогу областям Карпатського регіону, що найбільше постраждали від негоди

Зведені загони рятувальників Волині, Рівненщини, Чернівецької областей та 2 Спеціального центру швидкого реагування м. Дрогобич вже допомагають колегам з Прикарпаття та Буковини долати наслідки негоди.

Завдяки вітчизняному біометану Україна може зменшити залежність від газу та активізувати агросектор

Потужний агросектор України дає широкі можливості для розвитку біоенергетики. Так, головне походження біометану – це очищений біогаз, що отримується із відходів агросектору, а також харчової промисловості, твердих побутових відходів. Якщо у 2013 р. в країні працювало лише 13 МВт біогазових потужностей, то на сьогодні – вже 86 МВт.