портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 13 березня 2020 року

Опубліковано 16 березня 2020 року, 10:00 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Уряд розпочав реформу системи містобудування
Відповідні постанови прийняті з доопрацюванням протягом одного дня на виїзному позачерговому засіданні Кабінету Міністрів за участі Президента України Володимира Зеленського. «ДАБІ, на нашу думку та думку учасників будівельного ринку, – це той корупційний кліщ, що забирав обігові кошти з будівельного ринку. Сьогодні учасники просять ліквідувати ДАБІ, ліквідувати корупційні схеми», – наголосив Глава Уряду Денис Шмигаль.

Ілля Ємець представив законопроект, який підвищить ефективність боротьби з інфекцією коронавірусу
«Ми зібрали представників усіх політичних сил – оскільки дана ініціатива спрямована на благо та захист українського народу, на збереження життя і здоров'я кожного нашого громадянина та не має жодного політичного підтексту. Нам потрібно діяти спільно, дуже оперативно і конструктивно», – підкреслив Міністр охорони здоров’я України.

Ілля Ємець ініціює позачергове засідання ВРУ щодо законопроекту про коронавірус
«Ми повинні захистити Україну від коронавірусу і мінімізувати розповсюдження інфекції. Для цього потрібно об’єднатися усім гілкам влади та усім політичним силам. Настав час дієвих заходів, тому я пропоную скликати позачергове засідання Верховної Ради, на якому ухвалити відповідний закон», - заявив Міністр охорони здоров’я.

У вітчизняних виробників достатньо потенціалу, щоб максимально забезпечити локальне виробництво протиепідеміологічних засобів, – Ігор Кузін
Центром громадського здоров'я України досліджено всього 50 зразків на наявність у людей коронавірусної інфекції, ще три зразки перебувають на дослідженні. При дослідженнях тільки три зразки дали позитивний результат. Про це повідомив в. о. директора Центру громадського здоров'я МОЗ.

Триває реалізація комплексу організаційних та практичних заходів щодо запобігання розповсюдженню на територію України коронавірусу COVID-19
Військовослужбовці Державної прикордонної служби України забезпечують проведення температурного скринінгу громадян, які в’їжджають в Україну через пункти пропуску на державному кордоні, а також у КПВВ на лінії розмежування у зоні проведення операції Об’єднаних сил та на адмінмежі з тимчасово окупованою територією Автономної Республіки Крим у цілодобовому режимі.

За рішенням РНБО через 48 годин Україна закриє кордон для іноземних громадян на два тижні
Громадяни України матимуть змогу повернутись в Україну. Встановлені обмеження не стосуються здійснення міжнародних вантажних перевезень.

Уряд обмежив кількість пунктів пропуску через державний кордон
Відповідне розпорядження ухвалене  на виїзному позачерговому засіданні Кабінету Міністрів за участі Президента України Володимира Зеленського. За словами Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова таке рішення розроблене на виконання рішень Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

До уваги громадян та перевізників. Інформація щодо обмежень під час перетину державного кордону Словаччини та Румунії
Словацькою Республікою прийнято рішення з метою обмеження поширення коронавірусу з 7:00 13 березня 2020 року припинити громадські міждержавні перевезення до/з Словацької Республіки на всіх пунктах перетину кордону у всі сусідні країни. Припиняється міжнародне автобусне сполучення до/з Словаччини.

Стартувала реформа галузі містобудування
Створюються три центральних органи влади, між якими розподілиться регуляторні та контролюючі функції: Державна сервісна служба містобудування – виконуватиме реєстраційні функції у будівництві; Державне агентство з питань технічного регулювання у містобудуванні – визначатиме параметри, ДБН, єврокоди; Державна інспекція містобудування – здійснюватиме нагляд і контроль у будівництві.

Засідання Уряду будуть відкритими
На позачерговому засіданні Кабінету Міністрів України за участі Президента України Володимира Зеленського прийнято рішення про проведення відкритих засідань Уряду. За пропозицією Віце-прем'єр-міністра – Міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова запровадження онлайн-засідань Кабінету Міністрів України є важливими заходами з метою обмежень зібрання людей у період поширення коронавірусної інфекції.

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій зустрівся із представниками міжнародних вантажних автомобільних перевізників
Під час зустрічі сторони підвели підсумки роботи Міністерства, Укртрансбезпеки та державним підприємством «Галузевий центр цифровізації та кібербезпеки» (ДП ГЦЦК) за результатами попередніх зустрічей. При цьому було відзначено значний прогрес у налагодженні системи видачі дозволів, що сприяє розвитку галузі міжнародних вантажних автомобільних перевезень.

Наше завдання – прийняти швидкі та ефективні заходи щодо подолання корупції і запровадження прозорої системи у сфері будівельного ринку, – Олексій Чернишов
«Для цього першочергово маємо внести зміни у діюче законодавство», – зазначив Міністр розвитку громад та територій України.

У «Борисполі» виявили 4 партії товарів протиепідеміологічного призначення, які планували відправити з України
Разом з представниками Національної поліції наразі триває подальша перевірка та встановлюються обставини можливого правопорушення.

Президент підписав Закон України “Про повну загальну середню освіту”
Зокрема, закон гарантує рівний доступ до освіти для учнів, забезпечує педагогічну автономію вчителів та передбачає більше можливостей для шкіл у використанні власних коштів.

На період карантину за вчителями, вихователями, майстрами та викладачами зберігається середня заробітна плата, – роз’яснення МОН
«Ми сподіваємось, що всі засновники закладів освіти та керівники з повагою ставитимуться до прав педагогів та не порушуватимуть їх. Це для нас є важливим пріоритетом», – відзначила заступник Міністра освіти і науки.

Мінекоенерго фіналізує законопроект про енергоефективність, – Олексій Рябчин
Про це повідомив заступник Міністра енергетики та захисту довкілля Олексій Рябчин під час панельної дискусії «Трансформація енергетики України», що проходила в Американській торговельній палаті в Україні.

Всеукраїнська акція «Відновлюємо ліси разом» призупиняється у зв’язку з обмеженнями на організацію масових заходів
Це передбачено у відповідних урядових рішеннях щодо протидії поширенню коронавірусної інфекції. Про це повідомив Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький.