портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 15 листопада 2019 року

Опубліковано 18 листопада 2019 року, 09:33 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Уряд прийняв рішення, яке сприятиме стабільності проходження містами опалювального сезону

Забезпечення сталого проходження опалювального сезону є ключовим завданням Уряду. Щоб усунути загрозу відключення міст від газу, Уряд ухвалив рішення про скасування необґрунтованих ставок тарифів, які були встановлені наприкінці червня 2019 року.

 

Уряд переводить низку бюрократичних процедур у цифровий формат

Уряд продовжив “оцифровувати” бюрократичні процедури та документи. Можна буде відновити втрачені або викрадені посвідчення водія за допомогою он-лайн процедури. Уряд також схвалив проект закону, який спростить отримання безоплатної адвокатської допомоги для малозабезпечених громадян.

 

Уряд до кінця 2019 року спрямує понад 150 млн грн на житло для 350 дітей-сиріт та родин учасників бойових дій на Сході

Уряд виділив 125,8 млн грн, щоб забезпечити житлом до кінця поточного року майже 350 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також придбати приміщення для  одного дитячого будинку сімейного типу. Це стало можливим за рахунок перегляду ефективності низки програм.

 

Уряд призначив Олену Шуляк своєю представницею в Парламенті

Олена Шуляк є  заступником голови Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

 

Міжнародний аеропорт «Львів» планує отримати 650,5 млн грн доходів у 2020 році, - Владислав Криклій

Урядом затверджено фінансовий план державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького» на 2020 рік.

 

Олександр Кубраков очолить Укравтодор

Першочерговим завданням Укравтодору Олександр Кубраков назвав повне оновлення керівного складу служб автомобільних доріг в областях, а також керівництва ДАК «Автомобільні дороги України». Майбутній голова Укравтодору також планує зробити ревізію підготовки до зимового сезону та підготувати плани відновлення доріг на 2020 рік.

 

Близько 60 млн грн відшкодовано населенню та ОСББ за «теплими кредитами» у листопаді

Кошти направлено позичальникам «теплих кредитів» у таких банках: Ощадбанк, Укргазбанк, ПриватБанк. Всього у ц.р. Уряд надав вже більше 420 млн грн компенсацій учасникам програми «теплих кредитів» 

75 тренерів вчитимуть фахівців ІРЦ новій класифікації для оцінки індивідуальних потреб дитини

Працівники інклюзивно-ресурсних центрів (ІРЦ) вивчатимуть різні міжнародні методики для роботи з дітьми з особливими освітніми потребами. Їх навчатимуть 75 профільних фахівців, які  пройшли тренінг з використання таких методик і тепер стануть тренерами для працівників ІРЦ у своїх регіонах.

 

За тиждень Держгеокадастр наповнив місцеві бюджети на 1,2 млн орендної плати за землю

Протягом тижня регіональні органи Держгеокадастру здійснили продаж прав оренди на 24 земельні ділянки. Загальна площа – 355 га.

 

Реальний ВВП у III кварталі зріс на 4,2%, - Держстат

В цілому, за розрахунками Мінекономіки (за даними Держстату), зростання ВВП за 9 місяців 2019 року становить 3,9%.

 

Прем’єр-міністр України візьме участь у першому Інвестиційному саміті ЄБРР для країн-членів Східного партнерства у Лондоні 21-22 листопада

Метою візиту є участь в Інвестиційному саміті ЄБРР для країн-членів Східного партнерства, який відбудеться 22 листопада в Лондоні. Прем’єр-міністр також проведе низку двосторонніх зустрічей із лідерами країн-членів Східного партнерства, керівництвом ЄБРР та представниками міжнародного та британського бізнесу.

Ольга Оніщук: Мін’юст запровадив додаткову автентифікацію для нотаріусів та державних реєстраторів прав на нерухоме майно

Міністерство юстиції України зробило ще один крок до вдосконалення контролю у сфері державної реєстрації. Для захисту від випадків несанкціонованого втручання в роботу програмного забезпечення Державного реєстру речових прав на нерухоме майно запроваджено додаткову автентифікацію.

 

Закон про анбандлінг Нафтогазу ухвалено

За відповідну постанову проголосувало 292 депутати

 

КПВВ «Чонгар» та «Каланчак» розпочали роботу, – Владислав Криклій

Режимні зони об’єктів включають у себе адміністративно-службові будівлі, які поділено на три зони приміщень: для ДПСУ, ДФС та СБУ, будівлі поглибленого огляду транспортних засобів, приміщення КПП, паспортного та митного контролів

 

З 8 по 15 листопада здійснено продаж прав оренди на 24 земельні ділянки

За цей період здійснено продаж прав оренди на 24 земельні ділянки загальною площею 355,0129 га. За результатами земельних торгів середній розмір річної орендної плати склав 15,38% від НГО, що наповнило місцеві бюджети на 1,2 млн гривень.

 

ДАБІ реєструє документи дозвільного характеру на виконання будівельних робіт з ремонту доріг у регіонах

У регіонах продовжуються активні роботи з ремонту автомобільних доріг державного та місцевого значення.

 

Сьогодні ми повністю перезавантажуємо взаємовідносини у сфері інтелектуальної власності, - Тимофій Милованов

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов звільнив із посади директора департаменту інтелектуальної власності Мінекономіки Жалдака В. О. та керівника підприємства Укрпатент Кудіна А. В.

 

Ольга Шевченко: З початку року держава припинила обіг понад 450 кг фальсифікованого масла

За 9 місяців 2019 року Держпродспоживслужба провела майже 2,6 тис. заходів державного контролю, включаючи лабораторні дослідження, на предмет виявлення фальсифікації традиційних молочних продуктів.

 

Робота всіх лабораторій Держпродспоживслужби буде відкритою, – встановлять веб-камери

14 листопада 2019 року оголошено про старт масштабного медійного проекту «СТОП Фальсифікат», спрямованого на посилення захисту споживачів та очищення ринку від фальсифікованої продукції.

 

В Україні проходить Перша конференція донорів біологічної безпеки та біологічного захисту

Мета даної конференції - представлення основних досягнень у сфері біологічної безпеки та біологічного захисту в Україні, виокремлення основних проблемних питань у сфері біобезпеки та формування політичної прихильності політиків країни та міжнародних партнерів для вирішення актуальних завдань у сфері біологічної безпеки та біологічного захисту України.

 

Обрано нового управителя, який забезпечить теплом Новояворівськ та Новий Розділ

Враховуючи надзвичайну ситуацію, що склалася, рішенням Тендерного комітету Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) було обрано нового управителя для зазначених ТЕЦ, а саме: ТОВ «Нафтогаз Тепло», що входить в групу компаній «Нафтогаз України».

 

До кінця року мають бути реалізовані 435 проектів, що фінансуються з ДФРР

Обсяг коштів ДФРР наразі складає 7 160,0 млн гривень, з яких розподілено на фінансування 691 проекту 6 738,8 млн грн. Нерозподілений залишок складає – 431,2 млн грн.

 

Держлісагентство відкрило статистику цін та е-аукціон на деревину

На офіційному сайті державного підприємства «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр» Державного агентства лісових ресурсів України можна ознайомитись з реалізаційними цінами на деревину, які склалися за підсумками проведених аукціонних торгів.

 

Верховна Рада України ухвалила бюджет на 2020 рік: програма медичних гарантій, розвиток екстреної допомоги, забезпечення ліками

14 листопада Верховна Рада України ухвалила Державний бюджет на 2020 рік. Фінансування охорони здоров’я у наступному році — 113 млрд грн. Це на 13% більше за цьогорічний бюджет.

 

У 44 закладах стартував пілотний проект із впровадження дуальної освіти – він триватиме до 2023 року

Найближчі 4 роки 44 заклади фахової передвищої та вищої освіти втілюватимуть експеримент із впровадження дуальної освіти. За цей час разом з роботодавцями вони напрацюють оптимальні способи використання такої форми освіти, а результати використають для створення правил, за якими ця система діятиме у майбутньому. Про це йшлося під час прес-конференції, присвяченій старту проекту.


Уряд переводить низку бюрократичних процедур у цифровий формат

Онлайн можна буде відновити втрачені або викрадені посвідчення водія за допомогою онлайн-процедури. 

Уряд також схвалив проект закону, який спростить отримання безоплатної адвокатської допомоги для малозабезпечених громадян.

Також запроваджено компенсацію поштових витрат у судових справах для малозабезпечених.

 

Уряд до кінця 2019 року спрямує понад 150 млн грн на житло для 350 дітей-сиріт та родин учасників бойових дій на Сході

Це стало можливим за рахунок перегляду ефективності низки програм з метою фокусування на підтримці тих, хто цього найбільше потребує.

Крім того, Уряд виділив 27 млн грн, які будуть спрямовані на забезпечення житлом 25 родин осіб, які загинули або отримали інвалідність І-ІІ групи під час бойових дій АТО/ООС. Щорічну разову грошову допомогу отримають 819 учасників бойових дій ООС - на це Уряд виділив 1,1 млн грн у 2019 році.

 

Уряд призначив Олену Шуляк своєю представницею в Парламенті

Олена Шуляк є  заступником голови Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. До цього обіймала посади члена Правління, керівника сектору «Будівництво» BRDO, генерального директора ТОВ «Мідланд Девелопмент Україна» та низку інших посад у бізнес-сегменті.

 

Олександр Кубраков очолить Укравтодор

Олександра Кубракова визначено переможцем конкурсу на посаду голови Державного агентства автомобільних доріг України. Він приступить до виконання своїх обов’язків наступного дня з моменту призначення.

 

Пенсійний фонд України продовжує фінансування виплат у листопаді

Станом на 15.11.2019 року на виплату пенсій спрямовано 23 553,1 млн грн (66,6 % місячної потреби в коштах).

Фінансування та виплата пенсій здійснюються згідно з затвердженим графіком.

 

Реальний ВВП у III кварталі зріс на 4,2%, - Держстат

Зростання підтримувалось як зовнішнім, так і внутрішнім попитами (споживчим та інвестиційним). Збереженню високого споживчого попиту сприяло зростання заробітної плати, стійке споживче кредитування та поліпшення споживчих настроїв.

 

Прем’єр-міністр України візьме участь у першому Інвестиційному саміті ЄБРР для країн-членів Східного партнерства у Лондоні 21-22 листопада

Метою візиту є участь в Інвестиційному саміті ЄБРР для країн-членів Східного партнерства, який відбудеться 22 листопада в Лондоні.

 

Закон про анбандлінг Нафтогазу ухвалено

Тепер українське енергетичне законодавство приведено у відповідність до європейського. Адже вимоги до створення відокремленого та незалежного оператора ГТС передбачені законом про ринок природного газу та Третім енергетичним пакетом ЄС.

 

Сьогодні ми повністю перезавантажуємо взаємовідносини у сфері інтелектуальної власності, - Тимофій Милованов

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов звільнив із посади директора департаменту інтелектуальної власності Мінекономіки Жалдака В. О. та керівника підприємства Укрпатент Кудіна А. В. У свою чергу керівник Національного офісу інтелектуальної власності написав заяву про звільнення за власним бажанням.

 

Обрано нового управителя, який забезпечить теплом Новояворівськ та Новий Розділ

Договір управління з компанією, яка не забезпечила підготовку до опалювального сезону, припинено.

«Люди не повинні страждати через чиюсь недбалість», – сказав Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

 

Робота всіх лабораторій Держпродспоживслужби буде відкритою, – встановлять веб-камери

Це забезпечить абсолютну відкритість та прозорість діяльності лабораторної мережі Держпродспоживслужби.