портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 16 березня 2020 року

Опубліковано 17 березня 2020 року, 09:48 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Уряд прийняв рішення про заборону пасажирських перевезень та обмежив кількість учасників масових заходів 10 особами
На виконання доручення Президента України та рішення Державної комісії з питань ТЕБ і НС Кабінет Міністрів прийняв рішення щодо обмеження пасажирських перевезень на території України для запобігання поширенню коронавірусної інфекції. Постановою введена заборона залізничного, авіа- та автобусного міжміських та міжобласних пасажирських перевезень, а також робота метрополітенів.

Ситуація на кордоні та митниці контрольована
Уряд забезпечує стабільну та контрольовану ситуацію на кордоні та митниці, у зв'язку з ухваленими рішеннями про тимчасове обмеження перетинання державного кордону, спрямоване на запобігання поширенню на території України COVID-19. Голова Державної митної служби Максим Нефьодов наголосив, що ситуація з точки зору руху товарів, експорту чи імпорту, повністю під контролем.

Опівночі припиняються регулярні пасажирські перевезення через кордон
Рада національної безпеки і оборони рекомендує громадянам України утриматися від виїзду за кордон, а тим, хто наразі перебуває за межами країни – повернутися.

Яка ситуація на кордоні з Польщею, як і хто може його перетнути
У рамках протипандемічних заходів 15 березня Республіка Польща та 16 березня Україна призупинили пропуск в деяких пунктах пропуску.

Яка ситуація на кордоні зі Словаччиною, як і хто може його перетнути
На сьогодні пропуск українські прикордонники на кордоні зі Словаччиною здійснюють лише в двох автомобільних пунктах пропуску «Малий Березний» та «Ужгород».

В Україну тимчасово припинено пропуск іноземців – уже повернули понад 50 громадян інших країн
Наголосимо, що відсьогодні відповідно до розпорядження Уряду тимчасово забороняється в’їзд в Україну для іноземців та осіб без громадянства, за винятком окремих категорій.

Всі соцвиплати під час карантину люди отримуватимуть за графіком
Заступник Міністра соціальної політики України Віталій Музиченко повідомив, що одержувачі пенсій та соціальних допомог жодних змін не відчуватимуть. Оскільки приблизно дві третини отримують свої виплати на банківські картки, інша третина користується послугами Укрпошти. «А працівники Укрпошти працюють у звичайному режимі», – сказав заступник Міністра.

На авіаперевезення встановлено граничні тарифи
Мова йде про рейси, які здійснюватимуться авіакомпаніями в міжнародному та внутрішньому сполученні з метою повернення українських громадян додому.

Укрпошта працює у штатному режимі
Міністерство інфраструктури України здійснює заходи, щоб не допустити поширення коронавірусу в Україні, та надає послуги у штатному режимі.  Зокрема, у штатному режимі продовжує виконувати свої функції ПАТ «Укрпошта». На цьому наголосив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Визначено маршрут із супроводом для повернення українських вантажівок зі Словенії до України
Спільними зусиллями різних країн визначено гуманітарний коридор з супроводом за маршрутом Словенія-Хорватія-Сербія- Румунія, в яких має змогу рухатись транспорт.

На Дніпропетровщині зводять дитсадок за програмою «Велике будівництво»
«За національною програмою «Велике будівництво» у 2020 році на Дніпропетровщині збудуємо та реконструюємо 5 шкіл, 5 стадіонів та 5 садочків. Із 1 березня на більшості об’єктів стартували роботи», – повідомили у департаменті капітального будівництва Дніпропетровської ОДА.

Українські полярники будуть максимально захищені в дорозі та на станції – в Антарктиду вирушила 25-та УАЕ
Через закриття в Україні міжнародного авіасполучення учасникам 25-ї Української антарктичної експедиції (УАЕ) довелося раніше виїхати на станцію “Академік Вернадський”. Там вони мають змінити своїх колег, які вже рік провели в антарктичній експедиції й наприкінці квітня повинні повернутися додому.