портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 19 березня 2020 року

Опубліковано 20 березня 2020 року, 11:00 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Міністерство охорони здоров'я розробило кілька сценаріїв боротьби з коронавірусною інфекцією
За словами заступника Міністра охорони здоров’я – головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, на сьогодні Міністерство переходить на новий етап планування і перепрофілювання закладів охорони здоров'я. Днями відбудеться презентація інтерактивної мапи, де буде дана інформація.

МОЗ посилює співпрацю з фармацевтичним бізнесом, щоб ефективніше протистояти коронавірусу
«Нам дуже важливо розібратися з тим, чому протягом кількох років в Україні не ухвалено закон, який підтримує національного виробника. Тому що зараз, в умовах боротьби з коронавірусом, ми повинні вживати всіх заходів для захисту українців від інфекції. Нам потрібні швидкі і дієві кроки», – заявив Міністр охорони здоров’я Ілля Ємець.

Віктор Ляшко: Усі міністерства працюють над тим, щоб забезпечити захист українців
«Завдяки Президенту, Уряду, РНБО відбувається ряд перемовин на політичному рівні з керівниками різних держав для того, щоб в Україну, в рамках глобального дефіциту, виробники найкращого реанімаційного обладнання, а також засобів індивідуального захисту, розпочали поставки своєї продукції», – зазначив заступник Міністра охорони здоров’я –головний державний санітарний лікар України.

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19
Станом на ранок 19 березня в Україні лабораторно підтверджено 16 випадків COVID-19, з них 2 летальних: Чернівецька - 10 випадків (1 летальний); Житомирська - 1 (летальний) випадок; Київська - 2 випадки; Донецька - 1 випадок; м. Київ - 2 випадки.

Національна служба здоров’я України запустила в Фейсбук окрему сторінку для пацієнтів
На ній публікуватиметься корисна та зрозуміла інформація, яка допоможе українцям орієнтуватися в системі охорони здоров’я та знати власні права.

Пріоритет – здоров'я громадян: Мінфін готує зміни до законодавства
На виконання протокольного рішення Уряду від 18 березня 2020 року Міністерством фінансів України розробляються зміни до законодавства, в тому числі до закону «Про Державний бюджет України на 2020 рік». Ці зміни мають на меті забезпечення фінансування першочергових заходів.

Єврокомісія взяла до уваги пропозиції України щодо посилення інтеграції в рамках Східного партнерства, – Вадим Пристайко
Віце-прем’єр-міністр з європейської та євроатлантичної інтеграції підкреслив, що йдеться про поширення переваг Спільного ринку ЄС на країни-партнери, підтримку приєднання партнерів до Спільної зони платежів у євро, активізацію процесів укладення угод про Спільний авіаційний простір, розширення ТЕН-Т мереж на країни-партнери, участь країн-партнерів у реалізації проектів в рамках Стратегії ЄС з поєднання Європи та Азії, збільшення участі у програмах «Горизонт Європа» та «COSME».

Коментар МЗС України у зв’язку з продовженням мандату Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні
Міністерство закордонних справ України вітає рішення Постійної Ради ОБСЄ щодо продовження мандату Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (СММ) на наступний 12-місячний період, до 31 березня 2021 року.

Рух через державний кордон України продовжує скорочуватися. Прикордонники допомагають українцям повернутися додому
Державна прикордонна служба України також продовжує роботу та взаємодію з іншими органами щодо забезпечення доставки додому українців, які знаходяться на суміжній стороні без транспортних засобів.

Інформація для осіб, у яких є нагальні потреби їхати за кордон
Задля недопущення поширення коронавірусу, Україна та держави, що межують з нашою країною, ввели низку своїх обмежувальних заходів.

Роз’яснення щодо оплати праці працівників підприємств і установ у сфері спорту
За всіма працівниками підприємств і установ у сфері спорту, роботу яких призупинено на період карантину, зберігається середня заробітна плата, а оплата праці працівників у сфері спорту, які виконують методичну та організаційну роботу, здійснюється згідно з тарифікацією.

Завдяки діалогу між Мінінфраструктури та авіаперевізниками компанії долучаються до процесу повернення українських громадян
Запроваджено спеціальні програми рейсів, ціни зафіксовано за пільговим тарифом.

Призначено три поїзди класу «Інтерсіті+» у Пшемисль для вивозу українських громадян із Польщі
Завдяки спільним скоординованим зусиллям Міністерства інфраструктури, Міністерства закордонних справ, Укрзалізниці та Посольства України у Республіці Польща організована операція з евакуації українців з Польщі додому.

Роз’яснення щодо здійснення регулярних спеціальних перевезень в умовах карантину
Постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 16.03.2020 р. № 215): установлено з 12 березня 2020 р. до 3 квітня 2020 р. на усій території України карантин; заборонено з 12 год. 00 хв. 18 березня 2020 р. до 3 квітня 2020 р.: регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні (крім перевезення легковими автомобілями).

Міністр оборони Андрій Таран оглянув військові інфраструктурні об’єкти в Донецькій, Луганській та Запорізькій областях
Високопосадовці оглянули вже створені об’єкти, так і ті, що перебувають у стані будівництва чи на стадії підготовки проектної документації.

Міністр оборони: Бердянський порт і надалі розглядається як потенційне місце для розміщення бази ВМС ЗС України
Разом з тим військова база не заважатиме роботі торгового порту та не зменшить його потужностей.

Об’єднаним силам передано 16 тисяч медичних масок
«Для забезпечення протиепідемічного режиму у підрозділи Об’єднаних сил організовано постачання медичних масок, захисного одягу, обладнання та засобів для дезінфекції, лікарських засобів, швидких лабораторних тестів для діагностики COVID-19, а також медичної апаратури та приладів для інтенсивної терапії на випадок розвитку ускладнень від даної хвороби», – повідомляє прес-центр ООС.

Деревина доступна на електронних аукціонах, – Андрій Заблоцький
На сьогодні тільки підприємства, які належать до сфери управління Держлісагентства, вже виставили майже 4 мільйони кубометрів деревини на електронні аукціони, а продано на суму майже 500 мільйонів гривень, – про це повідомив Голова Державного агентства лісових ресурсів України.