портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 20 листопада 2019 року

Опубліковано 21 листопада 2019 року, 10:46 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Уряд відкрив «Пульс Угоди» – онлайн-систему моніторингу реалізації заходів виконання Угоди про асоціацію з ЄС
Унікальність системи «Пульс Угоди» полягає в тому, що вона дозволяє відстежувати прогрес виконання Плану заходів у режимі реального часу та демонструє, від кого в конкретний момент залежить виконання кожного завдання.

Уряд вніс зміни до Плану понад 2000 заходів з виконання Угоди про асоціацію України з ЄС
Оновлений документ актуалізує, доповнює та узгоджує завдання із правом ЄС, яке динамічно розвивається.

Уряд схвалив 16 законопроектів та постанов для європейської інтеграції України
Зокрема, Уряд вніс зміни до Плану заходів з виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Оновлений План заходів враховує поглиблення двосторонніх відносин Україна – ЄС і спрямований на виконання цілей Програми діяльності Уряду, а саме досягнення відповідності України критеріям членства в Європейському Союзі.

Олексій Гончарук: Уряд передав на приватизацію рекордну в історії кількість компаній – 339 підприємств
Вказані підприємства, а точніше, їх майно буде виставлене на прозорі аукціони, де в процесі відкритих торгів його зможе придбати кожен охочий.

Заява про призупинення виплат лікарняних та у зв'язку з вагітністю — неправда
У медіа поширили інформацію про призупинення фінансування виплат, зокрема лікарняних, а також у зв’язку з вагітністю та пологами і т.д. Мінсоцполітики ПОВІДОМЛЯЄ, що це не відповідає дійсності. Станом на сьогодні залишки на рахунку Фонду становлять 429.4 млн грн, що є достатнім для здійснення НЕОБХІДНИХ поточних виплат.  

Перетин лінії розмежування з окупованими територіями спрощено
Кабінет Міністрів України ухвалив рішення, яке дозволить спростити перетин лінії розмежування для підлітків, які змушені проживати на окупованій території Донецької та Луганської областей.

До 2024 року ми плануємо як мінімум вдвічі скоротити кількість дітей в інтернатах, – Юлія Соколовська
Міністр соціальної політики повідомила про амбітні плани Мінсоцполітики скоротити кількість дітей у інтернатах як мінімум у два рази до 2024 року. Вона підкреслила, що тема дитинства є пріоритетом Мінсоцполітики на 2020 рік.

Захист прав дітей, що контактують із законом, потребує особливої уваги держави
Це і є пріоритетом в роботі створеної за ініціативи Мін’юсту Міжвідомчої координаційної ради з питань правосуддя щодо неповнолітніх. Діяльність ради спрямована на захист прав дітей, що перебувають у контакті із законом, та зниження рівня злочинності серед неповнолітніх.

Форми діалогу з громадськістю можуть бути різними, а архітектура – багатомірною, – Альона Бабак
Однією із форм спілкування з громадськістю є Громадська рада при Міністерстві розвитку громад та територій України. Але це не єдина і вичерпна форма спілкування Міністерства з громадськістю. Різні форми діалогу розвиваються залежно від запитів та завдань, які ставить суспільство.

Альона Бабак вручила нагороду «Кришталь року – найпрозоріший бюджетний процес в громадах»
Міністр разом з тимчасовим повіреним у справах США в Україні Вільямом Тейлором вручила нагороду «Кришталь року – найпрозоріший бюджетний процес в громадах» представникам Баштанської ОТГ (Миколаївська область), яка отримала найвищу оцінку, набравши 61 бал із 100.

Спроможність – це не лише люди, гроші і території. Не менш важливі – енергія і бажання самих громад розвиватися, – В’ячеслав Негода
Основні критерії створення спроможної громади незмінні з 2015 року. А так звані «нові критерії», про які так багато говорять – це рекомендації, а не вимоги Мінрегіону. Кожен з рекомендованих Міністерством критеріїв спроможності – важливий, бо дає можливість зрозуміти і хоча б приблизно прорахувати перспективу громади.

Мультимодальні перевезення та створення цифрових транспортних коридорів дозволять Україні реалізувати свій транзитний потенціал, - Владислав Криклій
Україна має реалізувати свій транзитний потенціал і стати транспортним хабом, що об'єднає Європу з Азією, використовуючи для цього всі можливості, які надають сучасні цифрові технології, та мультимодальні перевезення.

Українським фермерам дадуть дешеві кредити на купівлю землі
На підтримку аграріїв Уряд заклав 4 мільярди гривень у Бюджеті-2020. Кредити надаватимуть під 3-5% річних. Ліміт кредиту – 5 мільйонів. Саме задля підтримки дрібних фермерських господарств.

Обігрівачі приміщень та комбіновані обігрівачі стануть більш енергоефективними, – Мінекоенерго
У рамках виконання Україною взятих на себе зобов’язань відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом Україна впроваджує систему встановлення вимог з екодизайну енергоспоживчих продуктів відповідно до оновленого законодавства ЄС.

Зоряна Скалецька: Найбільшим пріоритетом є збереження здоров'я та життя пацієнтів
У Міністерстві охорони здоров’я України відбулося широке громадське обговорення планів впровадження безперервного професійного розвитку (БПР). Цей захід став продовженням відкритого діалогу з медичною спільнотою.

До 7 млн євро на дослідження отримають українські науковці
Вже на початку 2020 року відбудеться перший конкурс з відбору проектів.  У ньому зможуть взяти участь підприємства, установи і організації незалежно від форм власності.

Українці нарешті вивчатимуть Антарктиду та Світовий океан на власному судні
Очікується, що угоду про придбання судна буде укладено до кінця 2019 року, а 2020-го відбудеться його перший вихід в океан під українським прапором.