портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 6 грудня 2019 року

Опубліковано 09 грудня 2019 року, 10:44 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Олексій Гончарук: Уряд створив комісію з розслідування причин пожежі в Одесі та доручив ДСНС провести позачергові перевірки з питань дотримання правил протипожежної безпеки по країні
Відповідне розпорядження було прийнято на позачерговому засіданні Уряду.

На добудову Охматдиту виділено додатково 200 млн грн
Глава Уряду підкреслив, що 200 млн грн – це та необхідна сума, яка дозволить закінчити будівництво, і Уряд докладе всіх зусиль, щоб об’єкт був зданий в експлуатація в першому кварталі наступного року.

Медична реформа триває і вона незворотна
Сформована стратегія роботи із закладами охорони здоров‘я в рамках реалізації ПМГ-2020. Контрактування з НСЗУ на 2020 рік для закладів первинки та аптечних закладів розпочнеться з другої половини грудня 2019 року.

Металургійні відходи використовуватимуть у будівництві доріг, – Олексій Гончарук
«По-перше, це значно зекономить витрати на будівництво. Стане більше доріг. При цьому, якість не постраждає. Це принципово. По-друге, ми значно зменшимо рівень забруднення навколишнього середовища», – наголосив Глава Уряду.

Україна позбудеться бренда «корумпована держава», – Дмитро Кулеба у Латвії
Віце-прем’єр-міністр нагадав про дії нового Парламенту і Уряду для боротьби з корупцією, розблокування багатьох антикорупційних рішень, яких роками вимагали громадськість та міжнародні партнери.

Офіс латвійської Агенції інвестицій та розвитку поновить роботу в Україні, – Дмитро Кулеба
«Відновлення роботи офісу після трьох років перерви - це чіткий сигнал, що іноземні інвестори бачать позитивні зміни в Україні. Буде більше інвестицій і більше торгівлі з нашим другом і країною ЄС Латвією», – впевнений Віце-прем’єр-міністр з європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Розпочинає роботу спільний українсько-європейський Проект у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин
У Держпродспоживслужбі відбулося перше засідання наглядової ради Проекту ЄС «Вдосконалення законодавства, контролю та поінформованості у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин в Україні», на якому було розглянуто перший звіт за підготовчий період Проекту.

Понад 9600 заяв від ветеранів та ВПО надійшло на отримання пільгового кредиту на житло
Загалом по країні від учасників АТО/ООС надійшло понад 3100 заяв, від внутрішньо переміщених осіб – більше 6500.

З 2020 року стартує другий етап реформи державних інтернатів
Кабінетом Міністрів України має бути прийнятий відповідний план реалізації. Спільно з Мінсоцполітики документ було розроблено та найближчим часом буде направлено на погодження та громадське обговорення.

Оксана Маркарова: Наступним етапом співробітництва Мінфіна з міжнародними партнерами є швидка імплементація законів
Представники Міністерства фінансів України та Міністерства економіки, торгівлі та сільського господарства разом з представниками Європейського союзу обговорювали стратегічні напрямки реформування системи управління державними фінансами.

Роман Опімах: В Україні запрацював Інвестиційний атлас надрокористувача
«Це вперше Державна служба геології та надр реалізувала подібний проект, ми запозичили досвід інших країн і створили путівник для інвесторів, мета якого – ознайомити надрокористувача із об‘єктами, готовими для інвестування», – каже Роман Опімах.

Мінінфраструктури щодо оформлення та видачі дозволів Республіки Польща на завантажені транспортні засоби
Комісією з розгляду питань, пов’язаних з оформленням, видачею, обліком та аналізом ефективності використання дозволів на поїздку по територіях іноземних держав, було проведено аналіз всіх отриманих заяв українських перевізників, із відповідними підтверджуючими документами щодо завантаження та митного оформлення транспортних засобів.

Держрезерв України реалізовуватиме матеріальні цінності через ProZorro. Продажі
«Реалізації через ProZorro. Продажі матеріальних цінностей державного матеріального резерву, що підлягають реалізації в порядку освіження, та розброньованих матеріальних цінностей мобілізаційного резерву виключить корупційну складову», – зазначив голова Державного резерву України Ярослав Погорілий.

Ганна Новосад: У держбюджеті-2020 передбачено у 5 разів більше коштів на НПЦ в закладах профосвіти
«Ми розуміємо, що якщо ви визначаєте щось пріоритетом, то ви маєте в це інвестувати. Тому окрім європейських коштів, які нам вдалося залучити в межах проекту EU4Skills, – 58 млн євро, ми інвестуємо з держбюджету. 2020-го це буде в 5 разів більше коштів, ніж минулоріч», – відзначила Ганна Новосад.

МОН готуватиме Національну дорожню карту дослідницьких інфраструктур
Під час створення карти Україна орієнтуватиметься на досвід Європи. Зокрема, йдеться про ESFRI – стратегічний дорадчий орган ЄС, утворений 2002 року для координації національних політик та політики ЄС щодо розвитку дослідницьких інфраструктур.

Новий Голова Держгеокадастру презентував власний «Тo do list» змін у відомстві
«Кадастр 2.0. Прозорість, доступність, інновації» – новий Голова Держгеокадастру Денис Башлик представив концепцію реформування органу та стратегію розвитку відомства.