портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 6 лютого 2020 року

Опубліковано 07 лютого 2020 року, 10:24 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Президент, Прем’єр-міністр, Мінцифри презентували мобільний застосунок «Дія»
«Дія» – це старт будівництва держави у смартфоні. Це те, про що ми мріяли: щоб держава була ефективною, майже непомітною, не створювала проблем, а навпаки була зручним сервісом. Українцям більше не потрібно буде витрачати час і нерви у нескінченних чергах адмінустанов», – сказав Олексій Гончарук.

Ліквідували корупційну складову в реєстрації земельних ділянок, – Олексій Гончарук
«Відтепер, якщо ви подаєте документи для реєстрації земельної ділянки, ваш файл може бути автоматично перевірений програмою і ви отримаєте зворотний зв’язок із переліком помилок, якщо ви їх припустилися», - сказав Глава Уряду під час презентації мобільного додатка «Дія».

Стартував набір на безкоштовне навчання сучасним професіям у IT сфері для людей з інвалідністю
За словами Міністра соціальної політики Юлії Соколовської, «завдяки цьому проекту люди з інвалідністю зможуть пройти якісне навчання і отримати престижну затребувану на ринку професію у IT сфері за гідну платню».

Мінсоцполітики: В Полтавській області повертатимуть дітей з інтернатів у сім'ї
Цього тижня у Полтавській області було підготовлено три міждисциплінарні команди щодо оцінки й трансформації інтернатів, які протягом наступних декількох місяців мають вивести з інтернатних закладів понад 300 дітей, повідомила Міністр соціальної політики Юлія Соколовська.

Дмитро Кулеба запустив роботу міжвідомчої ради, яка захищатиме фінансову допомогу ЄС
Системна координація міністерств і відомств дозволить гарантувати захист фінансової допомоги ЄС, що у перспективі веде не лише до її ефективного і прозорого використання, але і до збільшення довіри та розширення обсягу допомоги, переконаний Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба.

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій провів зустріч із послом Франції в Україні Етьєном де Понсеном
Владислав Криклій запевнив, що Україна відкрита для транспортних новацій і реалізації спільно з французькими партнерами нових ініціатив і проєктів із розвитку та модернізації залізничної інфраструктури та оновлення рухомого складу Укрзалізниці.

Ми зробили головний крок для лібералізації автомобільних перевезень між Україною та Республікою Білорусь, – Владислав Криклій
Підписаний Протокол забезпечить активізацію процесу двосторонніх міждержавних зв’язків між Україною та Республікою Білорусь, який матиме позитивний ефект, як для транспортної галузі, так і для інших сфер.

Проект із відновлення річкового шляху Е-40 вийшов на стадію практичної реалізації, – Владислав Криклій
Про це заявив Міністр інфраструктури України за результатами зустрічі з Міністром транспорту та комунікацій Республіки Білорусь Олексієм Авраменком.

Скасована умова про обов’язкове отримання дозволу від ДАБі для капітального ремонту доріг
«Завдяки рішенню Уряду підрядник зможе розпочинати дорожні роботи одразу після перемоги у тендері й укладення договору. Разом із вчасним початком державних закупівель на 2020 рік – це має забезпечити реалізацію планів Укравтодору на 2020 рік», – зазначив Голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Укравтодор почав публікацію тендерів на ремонтно-будівельні роботи в 2020 році
Для забезпечення рівних умов участі у закупівлях Укравтодором були розроблені Методичні рекомендації, які забезпечують підготовку типової тендерної документації з урахуванням видів робіт, їх обсягів та складності.

Олексій Оржель: Захист довкілля характеризує нас, як цивілізовану країну
Комітет ВРУ з екологічної політики та природокористування 5 лютого підтримав у другому читанні надзвичайно важливу для захисту довкілля ініціативу – законопроект щодо заборони пластикових пакетів. «Можуть бути різні думки щодо «заборонити чи дозволити», але відмова від екологічно шкідливих рішень – це те, що нас характеризує як цивілізовану країну», – наголосив Олексій Оржель.

Держенергоефективності: В Україні впроваджується сертифікація енергоефективності будівель
В Україні впроваджується сертифікація енергоефективності будівель. Таку практику розпочато відповідно до Закону України «Про енергетичну ефективність будівель», розробленого згідно із європейськими нормами.

25 відсотків шкільних меню не відповідає нормам, – Держпродспоживслужба
Близько 20% примірних меню не були погоджені та направлені на доопрацювання. При цьому у рамках зазначеної роботи спеціалісти Держпродспоживслужби аналізували щоденні меню-розклади для харчування дітей у навчальних закладах.

Оборонні закупівлі модернізують за допомогою новітніх технологій
У навчальному центрі ДП «ProZorro» відбувся тренінг для керівників зацікавлених структурних підрозділів Міністерства оборони та Збройних Сил України, які залучені до процесу розробки та ведення тендерної документації згідно із Законом України «Про публічні закупівлі».