портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 8 квітня 2020 року

Опубліковано 09 квітня 2020 року, 09:23 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Денис Шмигаль: Уряд продовжує підтримку соціально вразливих верств населення
«Для повноцінного втілення наших планів потрібно ухвалити зміни до Держбюджету. Ми разом з депутатами зараз закінчуємо адаптувати Бюджет до тих викликів, які зараз стоять перед країною. В першу чергу, це збільшення грошового забезпечення для наших медиків, які знаходяться на передовій боротьби з COVID-19. Це підтримка пенсіонерів. Це допомога українцям, які через коронакризу опинилась без роботи», – заявив очільник Уряду.

Марина Лазебна: Жодна людина не залишиться поза увагою у період карантину
«З учорашнього дня всім людям віком від 80 років були нараховані кошти. Кому на пенсійну картку, кому на банківські рахунки, а кому передано на Укрпошту для отримання вдома», – прокоментувала рішення Уряду Міністр та додала, що тим людям, кому виплата пенсії визначена на 4-7 число також отримають доплату за окремою відомістю.

Уряд впроваджує соціальні сервіси для допомоги людям в умовах карантину
Рішення Уряду передбачає надання допомоги пенсіонерам та одержувачам соціальних виплат в дистанційній оплаті за житлово-комунальні послуги та задоволення їх соціально-побутових потреб в умовах карантину.

Уряд продовжив строки державних соціальних виплат на період карантину
За словами Міністра соціальної політики Марини Лазебної, на період карантину, коли передбачені обмеження щодо пересування громадян, необхідно посилити їх соціальний захист, забезпечити додаткові соціальні гарантії.

Кабмін спростив отримання адресної допомоги ВПО на період карантину
Відповідна постанова була затверджена на засіданні Уряду в середу, 8 квітня.

Уряд створив Раду з питань економічного розвитку України
«Рада буде розробляти програму рестарту економіки. Формуватиметься аналітична платформа, а також дискусійна і економіко-стратегічна платформа, до якої увійдуть і народні депутати, і експерти, і всі бажаючі, хто хоче і може долучитися до формування стратегії виходу країни з коронокризи, а також подальшого економічного розвитку України», – наголосив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Сергій Марченко: Зміни до Держбюджету-2020 передбачають фінансування заходів на боротьбу з COVID-19 та підвищення зарплат медикам
Міністр фінансів України Сергій Марченко зазначив, що на даний момент в Комітеті Верховної Ради з питань бюджету доопрацьовуються зміни в основний фінансовий документ країни на 2020 рік. Він підкреслив, що оновленим проектом бюджету передбачено фінансування заходів на боротьбу з COVID-19, зокрема, створення Фонду для боротьби з коронавірусом у розмірі 66,3 млрд грн.

Ігор Петрашко назвав першочергові економічні пріоритети виходу з кризи
За словами Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, у зв’язку з глобальною проблемою, спричиненою коронавірусом, цього року зниження економіки буде складати 4,8% до ВВП. Крім того, безробіття буде як тимчасовим, так і постійним та у поточному році прогнозується на рівні 9,4% (на 7 квітня кількість зареєстрованих безробітних у системі зайнятості в Україні становить 364 тис. осіб).

Підстав для дефіциту пшениці немає, ситуація під контролем, – Ігор Петрашко
«Ще з початку березня ми моніторимо ситуацію з експортом та імпортом по всіх продуктах харчування, та вводимо точкові рішення по деяких позиціях, як наприклад, гречка. Також працюємо з тими країнами, з яких імпортуємо певні продукти. Тому ніякого дефіциту, пов’язаного з продуктами з пшениці, не буде і підстав для цього немає», – прокоментував Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Уряд спростив механізм виходу українських виробників на міжнародний ринок товарів військового призначення
На засіданні Уряду прийнято рішення скасувати зобов’язання суб’єктів господарювання, яким надані повноваження на експорт товарів військового призначення, здійснювати маркетинг ринку збуту і встановлювати зовнішні ціни на товари військового призначення за погодженням з ДК “Укроборонпром”.

Японія передасть Україні партію противірусного препарату
«Ми вдячні Уряду Японії, що дуже швидко відгукнулись на наше прохання про допомогу, і Україна увійшла до переліку країн, які отримають ці ліки», – заявив Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Максим Степанов: Ми забезпечимо достатню кількість препарату для лікування пацієнтів із системними захворюваннями
«Для нас важливе кожне життя. Люди, які хворіють на системний червоний вовчак, мають знати, що препаратом для лікування вони будуть забезпечені.Таких хворих у країні близько 14 тисяч. Ми розробили механізм, який дозволить уникнути нестачі потрібного препарату», – підкреслив Максим Степанов.

Віктор Ляшко: Превентивні заходи в Україні практично не відрізняються від заходів, запроваджених країнами Європейського Союзу та США
«Головне наше завдання – не пропустити випадків, ускладнень, не допускати тяжкого перебігу хвороби і рятувати життя», – підкреслив головний державний санітарний лікар і додав, що превентивні заходи в Україні майже не відрізняються від заходів, запроваджених країнами Європейського Союзу та США.

МОЗ: Затверджені рекомендації щодо безпечного поховання померлих від COVID-19
У зв’язку зі зростанням кількості летальних випадків від COVID-19 МОЗ Міністерство охорони здоров’я рекомендує тимчасово дотримуватись певних рекомендацій при проведенні ритуальних обрядів.

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19
За даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 8 квітня в Україні 1668 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 52 летальні, 35 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 206 нових випадків.

Уряд підтримав приєднання Республіки Намібія до Гаазької конференції з міжнародного приватного права
«Метою діяльності цієї організації є робота над прогресивною уніфікацією норм міжнародного приватного права. Багатосторонні міжнародні документи надають змогу вирішити питання у сфері приватного права відразу з численною кількістю іноземних держав шляхом застосування одноманітного механізму», – зазначила заступник Міністра юстиції Валерія Коломієць.

Міністри закордонних справ України та Ісландії домовились пришвидшити підготовку угоди про сприяння і взаємний захист інвестицій
Міністри підтвердили зацікавленість у пришвидшенні підготовки до підписання важливих для подальшої активізації двостороннього співробітництва та міжлюдських контактів документів: Угоди про сприяння і взаємний захист інвестицій, а також Угоди про повітряне сполучення.

Уряд спростив реєстрацію суден
Відтепер усі власники маломірних суден звільнені від обов’язкового проходження технічного огляду під час реєстрації, а 30% судновласників – від обов’язкової реєстрації. Про це заявив Міністр інфраструктури Владислав Криклій за підсумками чергового засідання Кабінету Міністрів.

Уряд підтримав законопроект щодо посилення відповідальності за самовільне випалювання рослинності
«На сьогодні випалювання рослинності та її залишків залишається однією із найбільш актуальних екологічних проблем для довкілля та здоров’я людини. Паління сухостоїв забруднює повітря, а розведені навмання багаття призводять до неконтрольованих масштабних пожеж і значних збитків. У зв’язку з цим ми ініціювали питання щодо розробки законопроекту з посилення адміністративної відповідальності за самовільне випалювання рослинності», – пояснив Міністр юстиції України Денис Малюська.

Військовослужбовці-строковики, які відслужили встановлені терміни, будуть звільнені в запас вчасно
Терміни виконання заходів, пов’язаних зі звільненням в запас військовослужбовців, які відслужили встановлені строки служби, залишаються без змін. Про це повідомив Міністр оборони України Андрій Таран.

Військовослужбовці-строковики, які відслужили встановлені терміни, будуть звільнені в запас вчасно
Терміни виконання заходів, пов’язаних зі звільненням в запас військовослужбовців, які відслужили встановлені строки служби, залишаються без змін. Про це повідомив Міністр оборони України Андрій Таран.

МОН: Заклади профосвіти мають дистанційно провести атестацію випускників
«Зараз ми маємо ситуацію, коли велика частина учнів профтехзакладів чекає завершення карантину, щоб пройти кваліфікаційну атестацію та отримати диплом. Аби вони не втрачали час, ми просимо заклади провести атестації дистанційно і у такий спосіб перевірити знання та вміння випускників», – пояснив заступник Міністра освіти і науки Петро Коржевський.

Світовий досвід підготовки спортсменів до змагань в період карантину буде застосовано в Україні
Прем’єр-міністр України доручив Міністерству молоді та спорту ознайомитися зі світовим досвідом тренування штатних збірних команд з Олімпійських видів спорту, які готуються до участі в міжнародних змаганнях та Олімпійських іграх. Про це повідомив Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов.