портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 06 листопада 2018 року

Опубліковано 06 листопада 2018 року, 17:05 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Ранкове зведення на 07:00 06 листопада 2018 року

Упродовж минулої доби, 5 листопада, ситуація в районі проведення операції залишалася цілком контрольованою Об’єднаними силами.

Окупанти 14 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ. 1 раз противник застосував озброєння, заборонене Мінськими угодами.

Ворог здійснював обстріли наших оборонних укріплень в районах населених пунктів Вільний, Луганське, Новолуганське, Новомихайлівка, Красногорівка, Павлопіль та Гнутове.

Противник уникає активних зіткнень, разом з тим, намагається підтримувати нестабільність на лінії зіткнення.

Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Крім того, з мінометів калібру 120 мм ворог обстрілював позиції Об'єднаних сил поблизу Павлополя. Саме біля цього населеного пункту на Маріупольському напрямку окупанти проявили найбільшу вогневу активність.

Внаслідок бойових дій жоден військовослужбовець Об'єднаних сил не постраждав.

Сьогодні, 6 листопада, один ворожий обстріл зафіксовано поблизу Павлополя. Важке озброєння не застосовувалось. Втрат немає.

За даними розвідки, протягом минулої доби, два російських окупанти отримали поранення.

Докладніше про події в районі проведення операції буде поінформовано під час щоденного брифінгу представника Об’єднаних сил.

За матеріалами офіційної сторінки прес-служби ООС в соціальній мережі Фейсбук


Командувач Об’єднаних сил зустрівся з послом Австрії

Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв провів робочу зустріч з австрійською делегацією на чолі з Надзвичайним та Повноважним Послом Австрійської республіки в Україні пані Герміне Поппелер в рамках візиту останніх до району проведення операції Об’єднаних сил.

Командувач Об’єднаних сил ознайомив гостей з поточною безпековою і оперативною ситуацією в районі проведення ООС та гуманітарною складовою операції.

Сергій Наєв наголосив, що противник продовжує обстріли населених пунктів, зокрема й із застосуванням важкого озброєння. З початку операції Об'єднаних сил зафіксовано 58 обстрілів населених пунктів та 1 обстріл ділянки місцевості, в наслідок яких загинуло 5 цивільних осіб та 10 було поранено.

Одночасно, протягом останнього місяця зросла кількість мирних громадян, які загинули або були травмовані в результаті спрацювання вибухових пристроїв на непідконтрольній Україні території, - поінформував американську делегацію Командувач Об’єднаних сил. “Це є наслідком нехтування російським агресором будь-яких норм мінної безпеки. Внаслідок підриву на ворожих мінах загинуло 5 цивільних осіб, троє з яких – діти, ще одного хлопчика важко поранено”.

Під час зустрічі Командувач об’єднаних сил представив гостям беззаперечні докази присутності військ РФ на Донбасі.

Гості на власні очі побачили російський БПЛА типу Орлан-10, що був збитий українськими ППО 12 жовтня. Австрійську сторону було поінформовано, що з початку операції ОС було знищено(збито) 5 російських БПЛА типу Орлан-10.

Наприкінці зустрічі, командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв, підкреслив, що в цілому ситуація в районі проведення операції Об`єднаних сил, не дивлячись на провокаційні дії противника та практичне використання засобів вогневого ураження, залишається складною, однак контрольованою.

За матеріалами офіційної сторінки прес-служби ООС в соціальній мережі Фейсбук


На Донеччині за рік побудували 120 молодіжних центрів

Упродовж 2017−2018 років у Донецькій області було створено понад 100 молодіжних центрів.

Упродовж року в Донецькій області в рамках проекту «Гідна країна для гідних людей» створено 120 молодіжних центрів. 79 за підтримки обласного та місцевих бюджетів, 41 за підтримки громадських організацій, міжнародних фондів та приватних осіб. Про це на своїй сторінці в Фейсбуці повідомив міністр молоді та спорту України Ігор Жданов.

«Важливо, що 6 молодіжних центрів відкрито на лінії зіткнення. Закликаю інші області переймати дуже позитивний досвід Донеччини, який всім за кожної нагоди ставлю у приклад», — зазначив Жданов.

Зазначимо, особливим пріоритетом молодіжної політики в Україні є розвиток мережі молодіжних центрів та просторів європейського зразка, які по своїй суті є осередками практичної роботи з молоддю. Це унікальні установи, що сприяють розвитку молодих людей, громадянській освіті, популяризації здорового способу життя, волонтерства, молодіжному підприємництву, підвищенню рівня мобільності молоді тощо. Їх напрями роботи формуються відповідно до потреб та інтересів молодих людей конкретного населеного пункту.

За матеріалами сайту «Вчасно»


Кікбоксер з Краматорська Антон Артюхов знову виграв «золото» на чемпіонаті світу

Це вже дев'ята золота перемога талановитого спортсмена.

Кікбоксер з Краматорська, 22-річний Антон Артюхов, знову показав найвищий клас в своєму виді спорту, в дев'ятий раз (!) став чемпіоном світу.

Про це сьогодні повідомив в Facebook його батько, Олександр Артюхов, що супроводжує сина в поїздці на змагання.

Відзначимо, що змагання проходили в Римі, де Антон Артюхов виступав у складі збірної команди України.

За матеріалами сайту «Новини Краматорська»


У Бахмуті завершено капремонт другого корпусу коледжу мистецтв імені Івана Карабиця

Завершено капітальний ремонт другого корпусу Бахмутського коледжу мистецтв імені Івана Карабиця, - повідомляє голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць на своїй сторінці у Фейсбуці.

У двоповерховій будівлі обладнані аудиторії для індивідуальних і групових уроків, концертний зал, хореографічний клас (з окремо облаштованими роздягальнями та душовими), кабінет для практичних занять гримерів. Директор коледжу В'ячеслав Паржіцкій зазначає, що обладнання в класах, залах і аудиторіях - унікальне, виготовлене за індивідуальним замовленням українськими майстрами.

У процесі ремонту провели термомодернізацію будівлі, застосували енергоефективні технології, що дозволяють істотно знизити витрати на опалення та освітлення корпусу. На ремонт та обладнання другого корпусу витратили 13,2 млн грн.

"Буде капітально відремонтований і основний - перший - корпус училища і гуртожиток. Зараз там йдуть зовнішні роботи, незабаром почнуться і роботи внутрішні. Підрядники обіцяють до 1 вересня 2019 го повністю відновити дві будівлі", - написав Олександр Куць.

Істотно покращилася і матеріальна база училища - з обласного бюджету виділили 3,8 млн грн і повністю замінили інструменти (придбали 13 акустичних і 12 електронних піаніно «Yamaha», комплект литавр «Adams», духових інструментів і т. д.).

Зараз в училищі навчається 170 студентів за спеціальностями «Теорія музики», «Естрадний вокал», «Музичне мистецтво», «Хорове диригування». У планах - відкриття напрямків по хореографії та аудіовізуального мистецтва, що дозволить збільшити кількість студентів до 350.

За матеріалами сайту «Остров»


Контактна група щодо Донбасу проводить засідання в Мінську

Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі проводить засідання в Мінську, йдеться в повідомленні Міністерства закордонних справ Білорусі у Twitter.

Минуле засідання відбулося 16 жовтня. Тоді представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко повідомила про безрезультатність переговорів щодо звільнення заручників.

На сьогоднішньому засіданні відсутній заступник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні швейцарець Александр Хуґ, мандат якого завершився наприкінці жовтня. Із 1 листопада його замінив на цій посаді британець Марк Етерінґтон.

2 жовтня другий президент України Леонід Кучма, який був представником України в ТКГ, завершив роботу в контактній групі. Україну в Мінську на засіданні Тристоронньої контактної групи зі врегулювання ситуації на Донбасі 16 жовтня представляв дипломат і радник президента Руслан Демченко.

За матеріалами сайту «Радіо Свобода»


Посол Японії та представники ЮНІСЕФ відвідали відремонтовану школу в Троїцькому

У рамках проекту підтримки громад, що зазнали наслідків конфлікту на Донбасі посол Японії в Україні Шігекі Сумі та представники ЮНІСЕФ оглянули проведені роботи у школі №1 прифронтового села Троїцьке.

"Гостям презентували оновлений другий поверх.., а потім ознайомили з іншими нагальними потребами закладу, головною з яких на сьогодні є зруйнована під час бойових дій спортивна зала", - йдеться у повідомленні.

Делегація з Японії разом із керівництвом району також відвідала інтерактивний урок в рамках реалізації Всеукраїнського проекту «Нова українська школа», який проводився для учнів 1-4 класів.

Як повідомлялося, нещодавно за підтримки уряду Японії в рамках цього ж проекту повністю переоснащена та модернізована районна бібліотечна система.

За матеріалами сайту «Укрінформ»


Поблизу Слов’янська відновить роботу кінологічний центр поліції

У Донецькій області біля міста Слов’янськ працюватиме кінологічний центр поліції.

Про це повідомляє прес-служба Слов’янського відділу поліції Донецької області.

Зараз правоохоронці проводять благоустрій об’єкту і підготовку до відновлення його роботи.

Зазначається, що кінологічний комплекс збудували ще тридцять років тому, проте з 2010 року він був закритий. Раніше, до закриття, тут проводили навчання і перепідготовку для співробітників державної служби охорони (зараз – поліція охорони).

Керівництво ГУНП у Донецькій області прийняло рішення відновити центр. Тут буде діяти “північний” підрозділ Кінологічного центру поліції регіону.

За словами заступника начальника Кінологічного центру ГУНП області Віктора Казакова, після відновлення своєї роботи комплекс зможе приймати до 45 кінологів. У закладі проводитимуть навчально-тренувальні збори і змагання, будуть доглядати і дресирувати службових собак.

За матеріалами сайту UA.TV


Зі Швейцарії в Донбас попрямував гуманітарний конвой

Гуманітарну допомогу на суму 250 000 швейцарських франків направили в Донбас, передає Donbass.live.

Швейцарське посольство в Україні передало жителям Донбасу 17 установок для знезараження стічних вод, медпрепарати і обладнання. Цей вантаж обійшовся Швейцарії в 250 000 франків.

Гуманітарна допомога розподілена між непідконтрольною і підконтрольною Києву територіями. Так, установки MAXI WATA передані КП "Вода Донбасу". Їх встановлять на підконтрольній уряду території. Медобладнання же призначене для Луганського тубдиспансеру і направлено в Орлоя.

Швейцарія не вперше допомагає Донбасу. Цей конвой став 9-м за рахунком, а обладнання для знезараження води поставляється 3-й раз. Так в ОРДЛО поставлялися реагенти для очищення води. Крім цього Швейцарія передавала Україні апарати УЗД, неонатальні інкубатори та ін.

Отримане обладнання дозволить боротися з туберкульозом, виявляючи його на ранніх стадіях.

За матеріалами сайту «Donbass.live»


Юні маріупольці трансформують шкільний двір за допомогою комп'ютерної гри

17 маріупольських шкіл беруть участь в проекті «МРІЙ.ГРАЙ.ДІЙ». Вони борються за можливість змінити свій шкільний двір за допомогою Гейміфікація.

Організатори проекту - незалежне агентство «Urban curators» - приїхали до Маріуполя, щоб визначити школу-переможницю. Вони встигли відвідати три навчальні заклади, а вже сьогодні - назвуть щасливчиків, повідомляє прес-служба міськради.

«МРІЙ. ГРАЙ. ДІЙ »включає три стадії. Перша - аналіз шкільного двору. Друга - представлення ідей і бачення оновленої шкільної площадки за допомогою ігор Minecraft або LEGO. Третя - розробка реалістичного проекту і втілення його в життя. При цьому діти самостійно займаються дослідженням і формуванням ідей для свого нового шкільного двору.

За матеріалами сайту «Мариупольские новости»


Облаштування ковзанки на площі Свободи йде повним ходом

Ковзанка під відкритим небом ось уже кілька років користується незмінною популярністю серед маріупольців. Щорічно з початку грудня і до кінця березня він приймає тисячі відвідувачів. Городяни приходять сюди сім'ями і компаніями, а маріупольські школярі, особливо під час канікул, проводять тут багато вільного часу.

Відзначимо, що сьогодні роботи по установці катка вже йдуть повним ходом. Робочі встановили холодильну машину і почали монтувати систему охолодження. Також вони вирівнюють майданчик, на який пізніше буде нанесено льодове покриття.

Ковзанка традиційно розміститься на площі Свободи і почне свою роботу в наступному місяці. Відвідування льодового поля буде платним, але, як пообіцяла міська влада, недорогим.

За матеріалами сайту «Мариупольские новости»