портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформація про заборону продажу деяких непродовольчих товарів під час «карантину зимових канікул» не відповідає дійсності

Опубліковано 05 січня 2021 року, 12:00

Інформація про заборону продажу деяких непродовольчих товарів під час дії обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених в період з  8 січня до 25 січня,  не відповідає дійсності.  Про це міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив на брифінгу 5 січня. 

Він нагадав, що згідно постанови КМУ №1236, яка регулює обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені в період з 00 годин 00 хвилин 8 січня 2021 р. до 00 годин 00 хвилин 25 січня 2021 р., на території України буде дозволена торгівля виключно товарами, що належать до продуктів харчування, на торговельних площах, не менш ніж 60 відсотків яких призначено для торгівлі продуктами харчування, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, засобами зв’язку, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин.

«Інформація щодо заборони торгівлі лікарськими засобами, ветеринарними препаратами, пресою та кормами для тварин, яка вчора з'явилася у мережі, є недостовірною», -  сказав очільник МОЗ.

Максим Степанов також повідомив, що в Україні суттєво зменшилась добова кількість проведених ПЛР-тестів. Водночас наявні можливості лабораторної мережі МОЗ  вже сягають до 75 тисяч ПЛР-тестувань на добу.

МОЗ закликає громадян робити тест на виявлення COVID-19 у разі виникнення будь-яких симптомів ГРВІ. Зі свого боку лікарі повинні направити на безкоштовний тест як пацієнтів із симптомами ГРВІ, так і осіб, які перебували у контакті із хворими на COVID-19. Зі скаргами щодо відмови лікаря направити пацієнта на відповідний тест громадяни можуть звернутися у контакт-центр МОЗ за безкоштовним номером телефону 0-800-60-20-19.