портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформація щодо загрози затоплення ДП "Шахтоуправління "Південнодонбаське номер 1"

Опубліковано 13 лютого 2020 року, 16:12 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Шахті у Вугледарі загрожує затоплення - ДП "Шахтоуправління "Південнодонбаське номер 1" заборгувало енергорозподільчій компанії й опинилося під загрозою знеструмлення. Про це очільник області Павло Кириленко повідомив на своїй офіційній сторінці у соціальній мережі Фейсбук. 

Коріння проблеми - у відсутності розрахунків за відвантажене вугілля між шахтарями та ПАТ "Центренерго" ДП "Держвуглепостач". Якщо з шахтарями розрахуються за видобуте вугілля, вони зможуть розрахуватися за електроенергію й погасити борги по зарплаті, що накопичилися за листопад і грудень минулого року.

На початку тижня шахта отримала 17 млн грн, які мали б частково закрити питання боргу за електроенергію і дозволили б уникнути ситуації, яка загрожує знеструмленням і, як наслідок, затопленням шахти.

Але шахтарі розпорядилися грошима по-іншому: спрямували на оплату електроенергії лише 6 млн грн, решту пустили на зарплату.

«Звичайно, питання зарплати вкрай важливе, але! На це надходять цільові кошти: у лютому надійшов 21 мільйон гривень, у березні теж заплановано виділити з держбюджету відповідну суму. А недоплачена сума боргу за електрику ставить шахту на межу знищення. Вкотре повторюю: на жаль, обласна влада не має прямих важелів впливу на ситуацію у вугільній галузі. Але стояти осторонь не маємо морального права. Вчора у Києві мав кілька зустрічей з цього питання з керівництвом міненерговугілля та Кабміну; на завтра запланована нарада під головуванням прем'єр-міністра. Сподіваюся, що зможемо запобігти розвитку найгіршого сценарію. Але хотілося б, щоб і вугільники виваженіше ставилися до своїх рішень. Зазначаю це з усією моєю повагою до їхньої праці й розумінням глибинних проблем галузі», - заявив Павло Кириленко.