портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 14 серпня 2018 року

Опубліковано 14 серпня 2018 року, 17:53

Для дітей Донеччини була організована освітньо-пізнавальна екскурсія до Києва

В рамках співробітництва КПНЗ «Донецький обласний дитячо-молодіжний центр» та ГО «Рада матерів та дружин учасників АТО», відбулася освітньо-пізнавальна екскурсія команди-учасниці обласного проекту Патріотична гра «Козацька родина» до м. Київ.

15 дівчат та хлопців провели дуже насичений день: спочатку творча зустріч з оркестром Міністерства оборони України в Центральному будинку офіцерів ЗСУ, потім – дуже змістовна розмова з міністром оборони України Полтораком С. Т., екскурсія  Національним військово-історичний музеєм України, відвідування військового інституту телекомунікації та інформатизації ім. Героїв Небесної Сотні.

Діюча 101 окрема бригада охорони штаба ЗСУ дуже гостинно прийняла молодь Донецької області. Були проведені майстер – класи з військової майстерності, стрільби та показовий виступ з оборони блокпосту -  справили на учасників екскурсії дуже велике враження. А показовий виступ духового оркестру та роти почесної варти ще довго пам`ятатимуть усі!

За матеріалами сайту департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації

 

Андрій Панков привітав краматорську школярку із перемогою на Чемпіонаті Європи з шахів

Міський голова Краматорська відзначив 15-річну Камілу Грищенко, яка нещодавно здобула перемогу на Чемпіонаті Європи з швидких шахів.

Під час апаратної наради Андрій Панков привітав талановиту школярку з перемогою на Чемпіонаті Європи почесною грамотою та побажав подальших успіхів у змаганнях.

За матеріалами сайту Краматорської міської ради

 

Тур чемпіонату України з пляжного волейболу в Краматорську

Парк культури і відпочинку «Сад Бернацького» міста Краматорськ вперше прийняв тур «4 зірки» чемпіонату України з пляжного волейболу серед чоловічих та жіночих команд.

Три сучасні спеціалізовані майданчики зібрали 13 пар спортсменок з Бахмута, Білої Церкви, Дніпра, Запоріжжя, Києва, Краматорська, Кривого Рогу, Лиману, Миколаєва, Покровська, Харкова та 19 пар спортсменів з Бахмута, Біловодська, Білої Церкви, Вугледару, Запоріжжя, Києва, Костянтинівки, Краматорська, Кременчука, Кропивницького, Мангуша, Покровська, Полтави, Сум, Харкова, Херсона.

У максимально комфортних ігрових умовах, створених організаторами, та за підтримки численних уболівальників волейболістам вдалося продемонструвати свою спритність, точні удари, боротьбу пристрастей та емоцій, жагу до перемоги.

За матеріалами сайту департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації

 

Донеччани підтримують поліцію: власники маріупольської кав’ярні долучилися до руху «Тонка синя лінія»

Міжнародна соціальна програма «Тонка синя лінія» є прикладом взаємодії та підтримки, яку жителі висловлюють поліцейським. А синя стрічка у приватних та мережевих закладах є знаком того, що тут довіряють поліції.

Соціальний рух бере свій початок в США, де власник мережі піцерій віддав добову виручку родині поліцейського, який загинув від куль при затриманні злочинця. В Україні проект запустили бізнесмени-ветерани бойових дій на Сході країни: у низці закладів харчування для співробітників поліції діє дисконт.

У Маріуполі «тонка синя лінія» з’явилася минулого року, а зараз до руху приєднався ще один заклад - кав’ярня «Espresso 9bar».

Тут поліцейські можуть випити кави зі знижкою, а в подальшому планується, що кафе стане платформою для зустрічей поліції та громадськості.

За матеріалами сайту Національної поліції Донецької області

 

Інна Нефьодова допомогла відновити зовнішнє освітлення на дитячому майданчику

На прийом до депутата звернулися жителі ОСББ "Куінджі - 90". Люди розповіли, що вже тривалий час у дворі, де встановлено дитячий майданчик, немає світла.

Представник міської влади звернулася до керівництва підприємства "Міськсвітло". Співробітники виконали ремонтні роботи та відновили зовнішнє освітлення.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

 

Маріупольські спортсмени продовжують збирати медалі континентальних змагань

Чемпіонат Європи з плавання серед спортсменів з інвалідністю тільки вчора стартував в Дубліні, а маріупольські спортсмени Данило Чуфаров і Олександр Комаров вже завоювали медалі. Змагання триватимуть до 19 серпня.

У чемпіонаті беруть участь понад 500 найсильніших спортсменів з різних країн. Маріуполь в збірній команді України представляють переможець та багаторазовий призер Параолімпійських ігор Олександр Комаров та Данило Чуфаров відповідно.

У вже перший день змагань маріупольці завоювати нагороди різних проб. Так, на дистанції 400 метрів вільним стилем Данило Чуфаров завоював срібну медаль, а Олександр Комаров став третім на дистанції 50 метрів.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

 

Розпочато будівництво телекомунікаційної вежі

Сьогодні в Єдиному реєстрі документів Державної архітектурно-будівельної інспекції України відділом архітектури та будівельного контролю було зареєстровано повідомлення на початок виконання будівельних робіт на об’єкт «Нове будівництво телекомунікаційної вежі висотою 190 метрів» в м. Гірник, замовник об’єкту – ТОВ «Телемережі України».

Конструкція вежі запроектована тригранною з решітчатих суцільнозварних секцій. Вежа підтримується в вертикальній площині 3-ма ярусами відтяжок, по три відтяжки в кожному ярусі.

Роботи по будівництву вежі планується закінчити до кінця поточного року.

За матеріалами сайту Селидівської міської ради

 

Роман Літвінов вп`яте став чемпіоном України з боксу

У м. Кропивницький проходив чемпіонат України з боксу серед юніорів. У змаганнях взяли участь 25 команд, тобто 268 учасників.

Чемпіонат зібрав хлопців 2002-2003 р.н. Літвінов Роман (48 кг) з Покровська під керівництвом тренера Батіралі Карімова вкотре довів, що є кращим серед кращих. Юний боксер п`ятий рік поспіль став чемпіоном України серед юніорів.

За матеріалами сайту Покровської міської ради

 

День будівельника в Покровську

За підтримки Покровського міського голови Руслана Требушкіна у Центрі творчості та дозвілля відбулися урочисті заходи з нагоди Дня працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів.

До присутніх у залі представників будівельної галузі та почесних її ветеранів із вітальним словом звернулася секретар Покровської міської ради Ірина Сущенко, яка від імені міського голови привітала будівельників з професійним святом та нагородила за багаторічну сумлінну роботу, вагомий внесок у розвиток міста та високий професіоналізм почесними грамотами будівельників міста та подарувала їм цінні подарунки. По завершенню свята для присутніх музичні виконавці м. Покровська подарували свої найкращі музичні подарунки.

За матеріалами сайту Покровської міської ради

 

У Покровську провели флешмоб для популяризації веб-порталу Пенсійного фонду

Спеціалісти відділу супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів №1 Покровського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області провели флешмоб на тему «Веб-портал Пенсійного фонду України – це сучасно, зручно та швидко!»

Під час акції учасники заходу розповіли, що завдяки веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України можна отримувати різноманітні послуги: записатися на прийом до фахівців Пенсійного фонду, замовити паперові документи, отримати інформацію про страховий стаж, нараховану заробітну плату, пенсію та отримувати смс-інформування від Пенсійного фонду України.

За матеріалами сайту ddk.dn.ua

 

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації