портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 21 червня 2018 року

Опубліковано 21 червня 2018 року, 18:19

Профорієнтаційний захід центру зайнятості

Прийняти рішення, від якого залежить подальша трудова діяльність, навіть доля, дуже важлива і відповідальна справа. Щоб допомогти учням в цій нелегкій справі, профконсультанти Краматорського міського центру зайнятості протягом року проводять профорієнтаційні уроки, намагаючись в максимально доступній формі донести до учнів думку про необхідність враховувати не лише поради інших і моду на професію, але й свої бажання та здібності і, особливо, можливість застосувати отриману в майбутньому професію в своєму місті.

Відвідувачі пришкільного міського табору загальноосвітньої школи №24 міста Краматорськ знову прийняли участь у профорієнтаційному уроці, який організував і провів фахівець центру зайнятості.

Діти грали в різноманітні ігри, розгадували ребуси, кросворди про професії та малювали. В легкій формі фахівець знайомила присутніх зі світом професій та посилювала їхню цікавість.

Краматорськ розпочинає роботу над створенням “Інклюзивно-ресурсного центру Краматорської міської ради”

Відповідно до рішення, що ухвалив виконком Краматорської міської ради, на пленарному засіданні сесії міської ради буде розглянуте питання «Про створення комунальної установи «Інклюзивно – ресурсний центр Краматорської міської ради Донецької області».

Основні мета діяльності інклюзивно-ресурсного центру (ІРЦ) та його завдання - забезпечення реалізації права на освіту та психолого-педагогічний супровід дітей з особливими освітніми потребами: проведення комплексної оцінки з метою визначення особливих освітніх потреб дитини, розроблення рекомендацій щодо програми навчання, надання психолого-педагогічної допомоги дітям з особливими освітніми потребам, надання консультацій та взаємодія з педагогічними працівниками дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів з питань організації інклюзивного навчання, надання консультативно-психологічної допомоги батькам.

Тренінг для бажаючих створити свій бізнес

На базі Центру розвитку підприємництва Краматорського міського центру зайнятості відбувся тренінг для бажаючих створити власну справу за участю соціальних партнерів: представників Управління Пенсійного фонду України у м. Краматорську Ірини Ликової і Вікторії Соколової, а кандидата від відділу споживчого ринку, підприємництва та регулярної політики Краматорської міської ради Оксани Долинської.

Спеціалісти Управління Пенсійного фонду України ознайомили учасників тренінгу зі змінами у пенсійному законодавстві, роз’яснили, якими документами підтверджуються окремі періоди трудової діяльності, також проінформували про надання звітності фізичними особами підприємцями. Окремо зазначили, що за допомогою веб-порталу Пенсійного фонду України можна здійснювати контроль за набуттям страхового стажу та роз’яснили порядок реєстрації на Веб-порталі.

Учителі англійської мови Бахмута відвідали семінар від Посольства США в Україні

семінар із сучасних методів викладання англійської мови, який провели аташе з питань викладання англійської мови Посольства США Джон Сілвер та американський спеціаліст з викладання англійської мови Кристал Бок на базі Горлівського інституту іноземних мов відвідали 33 бахмутські вчителі англійської мови.

Педагоги мали чудову можливість оновити свої знання з методики, дізнатися про сучасні підходи до викладання англійської мови та поспілкуватися з носіями мови.

Кожен з учасників семінару отримав сертифікат від Посольства США та комплекти книжок «Activate: games for learning American English» та «Bright Ideas» (a teacher’s resource manual).

Бахмутчанин став переможцем міжнародного парамарафону «Скіфський берег»

Цього вольового, атлетично складеного чоловіка добре знають у місті. А його спортивні досягнення в змаганнях найвищого рівня для спортсменів на колясках зробили його ім'я відомим на всю Україну. У міжнародному марафоні для спортсменів-візочників Артур бере участь вже в десятий раз. І кожен раз стає переможцем, завойовуючи перші місця.

Не став винятком і «Скіфський берег-2018». У ньому взяли участь 57 інвалідів-візочників.

Артур Радковський став переможцем на дистанції 21 км.

Юлія Павленко – бронзовий призер міжнародного турніру з легкої атлетики у Франції

У Парижі (Франція) відбувся міжнародний турнір з легкої атлетики серед спортсменів з інвалідністю.

Донеччину у складі збірної команди України гідно представила майстер спорту України міжнародного класу Юлія Павленко з міста Бахмут.

Результати Юлії Павленко: стрибки у довжину серед спортсменів з вадами зору (4,37 м) – 3 місце; біг на дистанції 100 м  серед спортсменів з вадами зору (14,48 c) – 6 місце.

Олег Давиденко виборов «бронзу» міжнародного турніру з сумо в Польщі

У місті Кротошин (Польща) відбувся міжнародний рейтинговий турнір класу А «Poland Sumo Open», у якому взяли участь 150 борців з восьми країн світу.

Донецьку область у складі національної збірної команди України гідно представив майстер спорту України міжнародного класу з сумо Олег Давиденко, який виборов бронзову медаль у ваговій категорії 77 кг.

Відкритий міський турнір з традиційного карате

У Костянтинівці на майданчику зі штучним покриттям пройшов відкритий міський турнір з традиційного карате, в якому взяли участь спортсмени міста та району.

У змаганнях взяли участь понад 70 каратистів, віком від 6 і до 25 років. Серед учасників змагань чемпіонами стали 13 спортсменів. В ході змагань, в розділі КУМІТЕ вибиралися спортсмени, які продемонструють кращу тактику ведення бою, бійцівський дух. Президент Донецької асоціації традиційного карате Костянтин Пеняшкін нагородив кубками учасників.

Маріупольці виступили на всеукраїнських змаганнях з веслування на байдарках і каное

У місті Ковель відбувся Відкритий чемпіонат України з веслування на байдарках і каное серед юнаків та дівчат 2002, 2003, 2004, 2005 року народження. У змаганнях взяли участь вихованці КДЮСШ «Атлетик».

За результатами виступів маріуполець Владислав Махсма посів друге місце на дистанціях  К-1 500 м і К-1 1000 м серед юнаків 2004- 2005 року народження. Також він став четвертим на дистанції К-2 1000 м, виконавши спортивний розряд КМСУ.

Варто відзначити і спортсмена Микиту Кулініча. Він зайняв четверте місце, виступаючи на дистанції К-2 1000 м, тим самим виконавши розряд КМСУ. Також став десятим на дистанції К-1 1000 м.

У Маріуполі вміють плавати брасом

У Броварах пройшов чемпіонат України з плавання серед юніорів. Підопічна КДЮСШ "Меотида" завоювала дві нагороди, долаючи дистанції брасом.

За підсумками виступів перспективна спортсменка Ольга Медведєва поповнила спортивну скарбничку Маріуполя срібною та бронзовою медалями. Так, друге місце вона зайняла на дистанції в 200 м, а третє - в 100 м.

Маріупольці з вадами слуху виступили на змаганнях з шахів

У Чорноморську проходив командний чемпіонат України з шахів серед спортсменів з вадами слуху.

У складі збірної Донецької області виступали наші земляки - Тетяна Бакланова і Владислав Покотаєв. Змагання проходили в 5 турів, з контролем часу 1,5 години на всю партію.

Команда Донецької області виграла 3 матчі і два зіграли в нічию. Підсумок змагань - друге командне місце збірної.

Ростислав Білостоцький здобув «бронзу» на змаганнях в Тбілісі

У Тблісі завершився міжнародний турнір з боксу імені Давида Квачадзе. Маріуполець Ростислав Білостоцький виборов на змаганнях бронзову медаль.

У чвертьфінальному поєдинку Ростислав Білостоцький здобув впевнену перемогу над представником збірної Росії, забезпечивши собі бронзову медаль. Однак поступився перемогою в наступному бої Назару Куротчину зі Львова.

У турнірі взяли участь збірні команди України, Грузії, Вірменії, Азербайджану та Білорусі. На змаганнях українці здобули п’ять золотих, чотири срібних і шість бронзових нагород.

На Донеччині пройшов прес-тур «Шлях у майбутнє»

У Волновасі для школярів влаштували пізнавальну екскурсію до локомотивного депо, чергового по станції, дільниці сигналізації та зв’язку. Молодь ознайомилась із залізничними професіями. Ветерани підприємства розповіли про власний трудовий досвід та особливості різноманітних залізничних професій.

Найбільш захоплюючою частиною прес-туру стало проведення в електропотязі слідуванням Волноваха-Маріуполь флешмобу фахівцями Волноваського районного центру зайнятості.

Пасажирам презентували професії, найбільш затребувані у ПАТ «Укрзалізниця», та розповіли про роботу залізничників. Окремо було проведено опитування пасажирів щодо їх обізнаності про діяльність служби зайнятості.

Концертний тур

В рамках проекту «Україно – ми єдині» за сприянням Львівської державної адміністрації, Львівської національної музичної академії ім. М. В. Лисенка та 58-го будинку офіцерів Збройних Сил України в Авдіївці відбувся святковий концерт. Учасники концерту – заслужений артист України – Роман Ковальчук, лауреат всеукраїнських конкурсів Віра Терентьєва та гурт молодих виконавців популярної музики подарували військовим та авдіївцям свою творчість, гарний настрій та відкриті серця.

У Покровську презентували сучасне спортивне знаряддя

У ДЮСШ м. Покровськ за ініціативи Покровського міського голови Руслана Требушкіна з’явилося сучасне спортивне обладнання – портативний робот з гри у настільний теніс.

Так, до міського голови звернулися спортсмени з інвалідністю, які зазначили, що саме такий пристрій стане їм у нагоді. На відкритому тренуванні в нещодавно оновленій залі комплексу ДЮСШ відбулася презентація цього обладнання. На захід завітали заступник міського голови Юрій Третяк та депутати Покровської міської ради.

Студенти з Покровська – переможці Всеукраїнського конкурсу «Програміст 2018»

Збірна студентів факультету комп’ютерних наук і технологій під назвою «Команда ДонНТУ» здобула перемогу у Всеукраїнському конкурсі «Програміст 2018».

Конкурс об’єднав 820 учасників, 28 навчальних закладів та 17 міст. Студенти пройшли два етапи відбору – сформували команди по 5 осіб, записали мотиваційне відео і взяли участь в хакатоні Social IT.

20 команд, які вийшли до фіналу, протягом доби вирішували соціальні проблеми суспільства, рідного міста і країни за допомогою створення програмних продуктів. Команди-конкурсанти за допомогою сервісів і програм намагалися привернути увагу до організації роботи соціального таксі для людей з обмеженими можливостями; об’єднанню велосипедистів і популяризації велоспорту; створення єдиної національної служби емоційної підтримки громадян; системі доступу до громадського транспорту слабозорих людей; публічної платформі для волонтерів та організаторів соціальних заходів; маломобільної категорії громадян та їх потребам.

Урочистості з нагоди Дня державної служби

21 червня в залі засідань райдержадміністрації відбулись урочистості з нагоди відзначення 100-річчя запровадження української державної служби та Дня державної служби.

Зі щирими словами привітань на адресу державних службовців виступила і голова районної ради Тамара Бєлянкіна.

Найкращих державних службовців району нагородили Подяками Добропільської районної державної адміністрації та Добропільської районної ради.

 

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації