портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Канал Сіверський Донець-Донбас повертається до нормальної роботи після ремонту пошкодженої ділянки трубопроводів в сірій зоні

Опубліковано 27 липня 2020 року, 19:13

Завершено ремонт  пошкодженої ділянки трубопроводів каналу Сіверський Донець-Донбас  в сірій зоні в районі балки Шуми,  Маріуполь зможе перейти на воду з каналу вже 28 липня. 

Нагадаємо, ділянка трубопроводів діаметром 2300 мм і 2100 мм в районі балки Шуми (у сірій зоні між тимчасово окупованою Горлівкою та підконтрольним українській владі Торецьком) була пошкоджена в результаті обстрілу.  Через цю аварію було скорочено  подачу води по каналу Сіверський Донець-Донбас. Для проведення ремонтних робіт було отримано дозвіл і підтвердження режиму тиші на період з 23-го до 31 липня.

У неділю фахівці КП «Компанія «Вода Донбасу» завершили ремонт пошкодженої ділянки лівої гілки трубопроводу діаметром 2300 мм та відновили гілку трубопроводу діаметром 2100 мм каналу Сіверський Донець-Донбас, що дало змогу  розпочати подачу води на Покровськ та Покровську групу міст. 

Наразі завершені зварювальні роботи на всіх трьох вищезазначених гілках трубопроводів. Канал Сіверський Донець-Донбас повертається до нормального режиму функціонування. Вода вже прямує до Маріуполя.