портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Консультативна місія ЄС з реформування сектору цивільної безпеки в Україні турбується питаннями безпеки в Донецькій області

Опубліковано 02 жовтня 2019 року, 17:20 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

2 жовтня у Донецькій ОДА відбулась зустріч з делегацією команди експертів Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки в Україні. Участь у заході взяв заступник голови облдержадміністрації Вадим Філашкін та керівники структурних підрозділів ОДА.

Під час заходу представили діяльність КМЄС в Україні, ознайомили зі станом цивільної безпеки в регіоні для збору інформації про потенційну сферу співпраці та підтримки місцевих органів влади у сфері реформи цивільної безпеки в Донецькій області.

Основним питанням стала співпраця між установами та відомствами, що стосується регіональної програми за її наявності у сфері безпеки та безпеки громадян. З’ясовували, які види діяльності проводяться та які заплановані, які інструменти використовуються та які основні проблеми в регіоні.

Заступник очільника області описав ситуацію зі станом Центрів безпеки в регіоні. Він зауважив, що безпековій ситуації приділяється якнайбільше уваги в Донецькій області.

«По всій території України існує 18 Центрів безпеки громадян, 11 з яких знаходяться на території Донецької області. Базуються в цих закладах як рятувальники, так і правоохоронці. Активно ведеться також інформаційна підтримка, аби населення знало, куди та до кого звертатися у разі виникнення небезпечної ситуації. Донецький регіон є одним з найбезпечніших регіонів України, тому що саме тут концентрується велика кількість військових, правоохоронних органів, рятувальників та працівників служби безпеки. Керівництво Донецької області працює з правоохоронними органами злагоджено та плідно», – зазначив Вадим Філашкін.

КМЄС в Україні офіційно розпочала роботу в Києві 1 грудня 2014 року після Революції Гідності та одержання відповідного запрошення від уряду України.

КМЄС не має виконавчих повноважень. Місія надає підтримку державним органам України у послідовному реформуванні сектору цивільної безпеки шляхом стратегічних консультацій і практичної підтримки заходів з реформування згідно зі стандартами ЄС та міжнародними принципами належного врядування та дотримання прав людини.

У 2018 році було створено спеціальний мобільний підрозділ, що працює в різних куточках України, допомагаючи реалізувати проекти КМЄС в регіонах. У 2019 році було прийнято рішення про створення другого мобільного підрозділу.