портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«КПВВ «Мар’їнка», «Новотроїцьке», «Гнутове» облаштовані на 100%», – Вадим Філашкін

Опубліковано 15 жовтня 2019 року, 17:30 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

15 жовтня в Донецькій ОДА відбулась зустріч заступника голови облдержадміністрації Вадима Філашкіна з представником благодійної організації «Благодійний фонд «Прем’єр Уржанс Інтернасьональ» Марією Артановою. Участь у заході взяли також керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

Під час заходу презентували діяльність «Прем’єр Уржанс Інтернасьональ» в Донецькій області, а також обговорили обсяг поточної діяльності Благодійного фонду на КПВВ та подальшої співпраці з Донецькою ОДА в цьому напрямку.

Заступник очільника області зазначив, що станом на сьогодні КПВВ «Мар’їнка», «Новотроїцьке», «Гнутове» облаштовані на 100%, а контрольно-пропускний пункт «Майорське» - вже на 95%.

«Облаштування кожного з КПВВ передбачає ідентичні технічні рішення, погоджені з Державною прикордонною службою України. Воно включає в себе монтаж 2-х залів очікування, в яких встановлено телевізори, кондиціонери та обладнання для обігріву приміщення, лавки та кабіни паспортного контролю. Встановлення та підключення до комунікацій 3-х санітарних модулів, монтаж навісів для проведення догляду транспортних засобів, навісів для проходження людей, навісів для проведення паспортного контролю громадян, огорожі всередині КПВВ, виконання робіт з будівництва лінії електропередачі всередині КПВВ та водопровідно-каналізаційної мережі. Це дозволить покращити умови перетинання близько 36 тис. осіб та 5,5 тис. одиниць автотранспорту на добу», – наголосив Вадим Філашкін.

Він також додав, що для створення сприятливих умов для громадян, які перетинають лінію розмежування, є потреба у наступному обладнанні, яке планується встановити в залах очікування та на території кожного з КПВВ – це ємності з питною водою, комплекти для надання первинної медичної допомоги (аптечки, тонометри, дефібрилятори тощо), інвалідні візки, а також мобільні модулі, в яких будуть розташовуватися фахівці Донецького обласного центру зайнятості.