портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Краматорський аеропорт увійшов у перелік перспективних об’єктів, які побудують у 2019-2021 рр.

Опубліковано 27 лютого 2019 року, 17:40 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

На території Краматорська є аеропорт, який на теперішній час не обслуговує пасажирів. Про відновлення його функціонування 27 лютого в Донецькій ОДА говорили на прес-конференції голови Донецької облдержадміністрації.

Реалізація проекту спрямована на розвиток аеропорту з метою відновлення в регіоні повітряного пасажирського та вантажного транспортного сполучення.

За словами керівника Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, проектом передбачається реконструкція та будівництво інфраструктури, придбання необхідної техніки, її пуск, налагодження та тестування, капітальний ремонт і реконструкція терміналу,  злітно-посадкової смуги, рульової доріжки та боксів для техніки. Також реконструюють перон, відремонтують привокзальні площі та замінять існуючі огорожі периметру. У результаті очікують отримати сертифікати експлантату та відповідних дозволів.

«Складність реалізації проекту краматорського аеропорту полягає в тому, що він буде перебувати в районі проведення Операції об’єднаних сил. Найважливіше питання – це безпекова ситуація. Щодо рейсів, то напрямок на Київ – це поки єдиний напрямок, на якому Донецька область зараз наполягає і веде перемовини з Генеральним штабом ЗСУ. Наразі опрацьовується наказ про спільне використання аеропорту, тобто він буде мати військове і цивільне призначення», – зауважив Олександр Куць.

Він також зазначив, що площа аеропорту становитиме 3000 кв. м нежитлових приміщень. Проект передбачає підготовку перону на 4 великі літаки, рульову доріжку довжиною 1 км, злітно-посадкову смугу 2500 х 40 м. Можлива максимальна потужність електроспоживання дорівнюватиме 250 кВт/год. Аеропорт матиме централізоване водопостачання, підведену газову трубу, зручний під’їзд та цілодобову охорону.

Таким чином очікується створення нових робочих місць, забезпечення комфортного та швидкого переміщення населення регіону, підвищення інвестиційної привабливості регіону, а також покращення умов для перевезення великих обсягів вантажів.