портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Кредитна програма для забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб реально запрацює в Україні у 2021 році

Опубліковано 17 вересня 2020 року, 16:40

Проєкт щодо забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб реально запрацює в Україні у 2021 році.  Про це перший заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Ростислав Замлинський сказав журналістам у Краматорську.

«Є проєкт з нашими європейськими колегами KfW. Сумарно це 2,5 млн євро. Він реально почне працювати з наступного року. Це так звані револьверні кредити.  Внутрішньо переміщеним особам будуть надаватися довготермінові позики на поворотній основі під мінімальні відсотки для того, щоб  придбати квартиру чи будинок в залежності від потреб сім’ї», -  повідомив Ростислав Замлинський.

Нагадаємо, що Міжнародна організація з міграції побудує та відремонтує житло для понад півтисячі родин, які залишилися без даху над головою в результаті збройної агресії РФ на Сході України.  Більше 80% з тих, хто отримає нове житло – це внутрішньо переміщені особи (ВПО), а 20% — це місцеві мешканці міста Краматорськ (Донецька область)  та міста Сєвєродонецьк (Луганська область). Профінансує роботи уряд Німеччини через Банк розвитку KfW.