портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Латвія завжди буде поруч з Україною, - Спікер Саейму Латвійської Республіки Інара Мурнієце

Опубліковано 19 травня 2021 року, 14:30

Латвійська Республіка послідовно підтримує територіальну цілісність й суверенітет  України та буде робити це й надалі. На цьому Спікер  Саейму Латвійської Республіки Інара Мурнієце наголосила під час відвідування прифронтової Авдіївки сьогодні,  19 травня.  

«Ми завжди будемо поруч з Україною», - сказала вона.  

Інара Мурнієце не вперше відвідує Україну, а тому позитивно відзначила динаміку розвитку в країні з 2015 року.  

Вона зазначила, що Латвійська Республіка та Україна будують мости співпраці, зокрема, існують міста-побратими двох країн, діти їздять на відпочинок до Латвії тощо.  

У своєму виступі Спікер Саейму Латвійської Республіки  також поділилася враженнями від відвідування прифронтового селища Опитне. 

«Є різні проблеми. Війна - найбільша. Їх не вирішиш постановою… Мене питали мешканці селища, чи можуть розраховувати на підтримку. Ви знаєте, що Латвія була теж під окупацією СРСР, і люди тоді теж питали, коли будемо вільні. Відповідь на це проста й складна водночас: треба мати надію»,  -  сказала Інара Мурнієце. 

Нагадаємо, сьогодні Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков разом зі Спікером Саейму Латвійської Республіки Інарою Мурнієце прибули до Донецької  області з робочою поїздкою.